AcasăNewsVezi cum inaspreste UE Codul Rutier

Vezi cum inaspreste UE Codul Rutier

Cei care doresc sa obtina dreptul de a circula cu masina ar trebui sa se grabeasca, pentru ca in curand Uniunea Europeana va introduce reguli mult mai dure pentru cei care vor sa devina soferi.

Din cauza numeroaselor accidente de circulatie, UE intentioneaza sa inaspreasca masurile de securitate rutiera

Uniunea Europeana va introduce noi reguli privind securitatea rutiera. Soferii vor trebui sa sustina probe practice si dupa obtinerea permisului de conducere. Consumul de alcool va fi interzis pentru anumiti soferi, iar copii cu varste de pana la trei ani vor trebui asigurati in scaune speciale in habitaclu. Uniunea Europeana are in plan un nou set de reguli si conditii de securitate rutiera pentru reducerea numarului de accidente din statele UE.

Forul european vrea sa imbunatateasca siguranta celor mai vulnerabili participanti la trafic, in special motociclistii. Acestia ar putea fi obligati sa poarte veste reflectorizante pe timpul noptii. Obligativitatea de a avea aceste veste ar putea fi implementata si la nivelul tuturor pasagerilor automobilelor, intr-un fel de kit de prim-ajutor.

Alte reguli si conditii:

  • Mai multe probe pentru obtinerea permisului de conducere. Pregatire practica obligatorie si dupa obtinerea permisului de conducere
  • limita legala  de alcoolemie unitara
  • Utilizarea obligatorie a sistemelor de blocare a pornirii automobilelor in cazul in care soferul a consumat alcool (pentru toate autovehiculele de transport si marfa)
  • toate masinile trebuie echipate cu veste reflectorizante pentru toti pasagerii. Motociclistii vor fi obligati sa poarte veste reflectorizante noaptea
  • SMS-uri, e-mail si alte dispozitive de conectare la internet vor fi interzise in timpul conducerii
  • toti copii cu varste de pana la trei ani vor trebui asigurati in scaune speciale
  • nivelarea tuturor trecerilor de cale ferata

 

author avatar
National
915 afisari

2 COMENTARII

  1. birocratzi idiotzi care au pierdut contactul cu realitatea. dar de educatie ce ziceti? ca n-o sa obtii nimic de la un animal care se urca la volan si crede ca e in star wars. nu scoatetzi o vorba cand sunt reduse cheltuielile din invatamant si din sanatate, cand este adusa la stadiul de societate primitiva o intreaga natiune. jeguri de bruxelles.

  2. DA,au cam pierdut contactul cu realitatea birocratii ! Articolul ar trebui sa fie mai detaliat,eventual sa fie mai explicit cu noile „reguli si conditii”…nu prea am inteles cateva din noile reguli : 1.”SMS-uri,e-mail si ALTE DISPOZITIVE DE CONECTARE LA INTERNET vor fi interzise in timpul conducerii” (mai concret !!!) 2.”toate masinile trebuie echipate cu veste reflectorizante ptr.toti pasagerii” (mai concret !!!) 3.”Utilizarea obligatorie a sistemelor de blocare…” (mai concret !!!) 4.”Pregatire practica obligatorie si dupa obtinerea permisului de conducere” (mai concret !!!) Spuse sub forma asta sunt FARA LOGICA SI FARA SENS !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger