AcasăNewsVezi cum si din ce fac bani parlamentarii

Vezi cum si din ce fac bani parlamentarii

Programul lejer din Parlament le permite alesilor sa mai aiba si alte slujbe

Colaborari cu divese universitati, speculatii la bursa, plasamente sau investitii in arta, toate sunt bune pentru parlamentarii dornici sa-si sporeasca veniturile.

Programul lejer din Parlament le permite alesilor sa mai aiba si alte slujbe

In medie, un parlamentar castiga 55.000 lei pe an. Insa cea mai mare parte a senatorilor si deputatilor nu traiesc doar din indemnizatia de la Parlament. Peste trei sferturi dintre ei isi rotunjesc veniturile din salarii obtinute la catedra, in spitale sau Consilii de Administratie, din inchirieri de locuinte sau spatii comerciale si din speculatii la bursa.

Mircea Andrei investeste banii scosi din avocatura, in arta si bijuterii

Odata banii obtinuti, multi dintre alesi obisnuiesc sa investeasca sume frumusele in colectii de arta si bijuterii. Este si cazul senatorului Mircea Andrei, care are tablouri si bijuterii de peste 235.000 euro. Pe urmatorul loc in top se afla deputatul  Silviu Prigoana, cu o colectie de timbre si de aparate foto evaluata la 200.000 euro. Deputatul Eugen Bejinariu are o colectie de arta, mobilier si bijuterii de 150.000 euro, in timp ce colegul sau de partid Adrian Nastase detine picturi de peste 100.000 euro.

Inghesuiala mare la catedre

Adrian Nastase preda la doua universitati

Cum pe la Parlament nu pierd mai mult de 90 de zile pe an, alesilor le ramane timp berechet si pentru un al-doilea job.  Prima modalitate de rotunjire a veniturilor parlamentarilor, dar care s-a dovedit si cea mai modesta, este predarea la universitati sau practicarea meseriei de baza, in paralel cu activitatea.

Verestoy Attila a facut bani frumosi din plasamente

Asa se face ca, pe langa ales al neamului , Eugen Badalan este si cadru universitar la o universitate sibiana, obtinand un venit de 28.835 lei anual.  Profesor universitar este si Adrian Nastase, acesta incasand 49.000 de lei pe an de la doua universitati. Alta sursa de venituri, la care apeleaza cam jumatate dintre parlamentari, o constituie plasamentele si investitiile fie in actiuni sau parti sociale, fie prin intermediul unor imprumuturi. Campionul acestei categorii este senatorul UDMR Verestoy Attila, cu plasamente de peste 10 milioane lei.  Exista, de asemenea, unii parlamentari care castiga din activitati conexe: agricole sau independente. Adrian Nastase, de exemplu, a castigat in ultimul an fiscal 295.000 lei din produse agricole.

author avatar
Adelina Ionicel
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger