AcasăNewsVezi cine e „Doamna de Fier” a Rusiei

Vezi cine e „Doamna de Fier” a Rusiei

Valentina Matvienko era pe lista lui Putin inca din timpul „privatizarilor salbatice” din anii ’90

Valentina ar putea deveni femeia cu cea mai mare functie in stat de la imparateasa Rusiei din secolul al 18-lea, Ecaterina cea Mare.

Valentina Matvienko era pe lista lui Putin inca din timpul „privatizarilor salbatice” din anii ’90

Valentina Matvienko, cunoscuta drept o aliata a premierului Federatiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea deveni al treilea om in stat. Ea a castigat un loc in Consiliul Federatiei, Camera superioara a Parlamentului de la Moscova, si are toate sansele sa fie promovata de Putin si de presedintele Medvedev in fruntea acestui for.

Liderii opozitiei au denuntat victoria lui Matvienko, cu 95% din voturi, sustinand ca este vorba de o frauda. Valentina este guvernator al orasului St. Petersburg, locul de bastina al lui Putin si Medvedev, din 2003 si provine dintre oamenii de afaceri, care au facut avere din „privatizarile salbatice” din anii ’90.

Noua generatie

Serghei Matvienko, fiul de 38 de ani al Valentinei Matvienko, a fost numit director general al companiei imobiliare VTB-Development, o filiala a bancii semipublice VTB, a doua din tara. La aceasta, Denis Bortnikov, 36 ani, fiul directorului puternicelor servicii secrete FSB, Alekandr Bortnikov, ocupa din 2010 postul de presedinte de filiala. „Structurile” isi asigura pozitiile privilegiate si prin noua generatie.

author avatar
Adina Mutar
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger