AcasăNewsVezi ce tablou de Grigorescu s-a vandut pentru un sfert de milion...

Vezi ce tablou de Grigorescu s-a vandut pentru un sfert de milion de euro!

Un tablou semnat de Nicolae Grigorescu a fost vedeta licitatiei ce a avut loc, joi seara, la casa Artmark. Lucrarea „Ciobanas pe Valea Doftanei” a fost adjudecata la suma de 250 de mii de euro, in timp ce o alta lucrare a pictorului, „Intoarcerea de la targ”, s-a vandut pentru 210 de mii de euro.

O alta vedeta a acestei sesiuni Artmark a fost tot o pictura a lui Grigorescu, „Tarancuta cu fuior coborand spre casa”, fiind cumparata cu 105.000 de euro. Tabloul provine din colectia doctorului Petru Groza. In urma cu sapte ani, opera a fost sustrasa din Casa Memorială „Dr. Petru Groza” din Deva, insa a fost recuperata anul acesta.

Pe de alta parte, in cadrul licitatiei „Impresionism si Postmodernism Romanesc”, s-au vandut la preturi mari si lucrarile pictorului Nicolae Darascu. Cel mai bine vandut tablou al acestuia a  fost „Vapoare pe Dunare” (Valcov), la 38.000 de euro, urmat de „Faleza Venetiei, dinspre Piata San Marco”, la 36.000 de euro, „Barci la Cioggia”, la 24.000 de euro si „Saint Tropez”, la 5.500 de euro.

Printre lucrarile care au fost adjudecate la sume mari s-au mai numarat: „La malul Marii” („Mangalia Veche”) de Ion Tuculescu, la 52.500 de euro, „In vizita” de Rudolf Schweitzer Cumpana, la 40.000 de euro, „Peisaj de iarna” de Jean Alexandru Steriadi si „Scena japoneza” de Camil Ressu, fiecare la 20.000 de euro.

Urmatoarea licitatie Artmark va avea loc pe 20 octombrie.

932 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger