AcasăNewsVezi ce-i asteapta pe absolventii fara BAC

Vezi ce-i asteapta pe absolventii fara BAC

Absolventii de liceu care au picat examenul de bacalaureat, au putine destul de putine optiuni de angajare. Cu toate acestea exista cateva domenii in care ar putea sa munceasca si sa si castige sume frumusele.

Pentru cei care nu au reusit sa treaca de BAC, ofertele de locuri de munca abunda in anunturi pentru posturi de preparatori de shaorme

Cel mult 300 de euro pe luna ca promotor stradal in Bucuresti sau 1.500 de euro pe luna daca aleg sa munceasca pe un post de sofer in Peninsula Scandinava. Joburile de sofer si zugrav din afara sunt remunerate cu cel putin 1.000 de euro lunar. Te califici pentru o pozitie in strainatate daca vorbesti germana sau engleza cel putin la nivel mediu.

Pozitiile cu care mai sunt ofertati candidatii necalificati in tara  sunt de ajutor bucatar, manipulant si operator productie. Pentru aceste joburi se ofera salariu motivant, tichete de masa si sporuri. Un muncitor necalificat poate castiga cel mult 800 de lei pe luna. Pentru acest post nu este necesara experienta, angajatorii punand accent pe seriozitate, indemanare si profesionalism. Pentru 200 – 300 de euro pe luna, pe un post de ajutor de bucatar, candidatul trebuie sa demonstreze ca este punctual, serios si dornic sa faca o cariera in domeniu.

Mai mult, angajatorii promit si o calificare rapida pentru postul de bucatar. In Romania cei fara BAC mai pot lucra ca saormari, promoteri stradali, manipulanti si, in general, in orice domeniu ce nu presupune o pregatire specializata. In schimb, pentru joburile din afara, angajatorii cer aproape obligatoriu cunoasterea limbii din tara unde se ofera slujba sau macar engleza la nivel mediu. Cei mai cautati sunt soferii, zugravii sau stivuitorii.

author avatar
Adelina Ionicel
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger