AcasăNewsVezi ce gafa monumentala a comis Hillary Clinton!

Vezi ce gafa monumentala a comis Hillary Clinton!

Daca cineva se „pricepe” sa faca gafe diplomatice, apoi aceia sunt americanii. Dupa ce, cu vreo saptamana in urma, presedintele Barack Obama s-a apucat sa tina toastul la Palatul Buckingam, vorbind peste muzica imnului britanic „Good Save The Queen”, spre disperarea gazdei sale regale, a venit rndul numarului doi in administratia de la Washington sa o faca lata.

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a gresit luni functia ministrului francez de Externe, Alain Juppe, pe care l-a prezentat ca presedinte, apoi ca premier, relateaza AFP. „Presedintele, nu, premierul, uf … Scuzati-ma! A ocupat toate aceste functii in afara de prima!”, si-a reparat ea greseala cu un zambet.

„Thank you so much” (multumesc mult), i-a răspuns cu gratie ministrul francez de externe, aflat in vizita in Statele Unite. „Nici eu nu am fost (presedinte), avem in comun ceva in plus”, a incercat sa o dreaga secretarul de Stat, care a fost candidat la investitura democrata la alegerile prezidentiale din Statele Unite din 2008. Alain Juppe, la randul sau, a fost premier in timpul presedintelui Jacques Chirac, din 1995 pana in 1997.

 

author avatar
A.P. Redactor
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger