AcasăNewsVezi ce firme isi fac reclame mincinoase ca sa-si vanda produsele

Vezi ce firme isi fac reclame mincinoase ca sa-si vanda produsele

Pantofii Reebok sunt buni de facut sport, nu de modelat posterioare

Numeroase firme cu renume au fost puse in situatia sa plateasca daune de zeci de milioane de dolari. Specialistii au facut dovada ca reclamele la produsele acelor companii nu erau adevarate.

Activia Danone este un iaurt normal, si atat

Fiecare producator isi lauda marfa care vindeca orice, ne face mai frumosi, ne schimba aspectul fizic fara bisturiu etc. Revista Time a publicat recent un top al produselor care sunt „prea bune ca sa fie adevarate”, dupa cum sustin autorii.

Pantofii Reebok sunt buni de facut sport, nu de modelat posterioare

Printre firmele ale caror reclame nu reflecta deloc realitate se numara si celebra Reebok, care a fost nevoita sa returneze 25 de milioane de dolari cumparatorilor, in urma unei sentinte judecatoresti. Este vorba  de modelul Easy Tones, care, zice reclama, fortifica  musculatura picioarelor si a feselor, lucru ce s-a dovedit a fi  neadevarat. La fel a patit si firma Danone, care a platit anul trecut de 45 de milioane de dolari, dup ce specialistii au facut dovada ca Activia nu previne raceala, asa cum se sustinea in reclama.

ExtenZe nu creste nici penisul, nici alte lucruri

O alta reclama care promova produsul ExtenZe, „care creste marimea penisului, printre alte lucruri”, s-a dovedit, de asemenea, falsa.  Nemultumiti, clientii au dat in judecata firma, obtinand nu mai putin de sase milioane de dolari drept despagubiri. In cazul in care in viitorul apropiat, veti auzi de bratari–minune, care calmeaza instantaneu durerile de artrita, e bine sa nu le cumparati. Bratarile Q-Ray, caci despre ele e vorba, nu au niciun efect terapeutic dovedit stiintific. Dupa mai multi ani de procese, o instanta din SUA a obligat recent producatorul acestor bratari sa plateasca fostilor clienti despagubiri de 67 milioane de dolari.

author avatar
Arpad Dobre
2.480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger