AcasăNewsVezi ce director cere 100 milioane de dolari pentru a renunta la...

Vezi ce director cere 100 milioane de dolari pentru a renunta la functie

O companie petroliera este obligata sa-i plateasca directorului sau 100 de milioane de dolari, pentru ca acesta sa renunte la functie.  Contractul sau prevede o astfel de clauza compensatorie.

Eugene Isenberg va avea o pensie imbelsugata

Firma  de foraj petrolier Nabors Industries trebuie sa-i plateasca  aceasta suma directorului general, Eugene Isenberg, deoarece acesta, ajuns acum la venerabila varsta de 81 de ani, va ceda functia adjunctului sau. Isenberg este presedinte si director general al companiei din 1987.  Schimbarea a declansat o clauza contractuala, potrivit careia Isenberg are dreptul la o plata compensatorie de 100 de milioane de dolari.  Nabors Industries a avut in trimestrul al treilea un profit de 74,3 milioane de dolari.

Un caz similar, dar la o scara mult mai redusa a avut loc recent si in Romania.  Indianul Masoud Noormohammadian a ocupat, pana de curand, functia de Director Executiv Asigurari de Viata la Allianz-Tiriac Asigurari. El a fost inlocuit in urma unor neintelegeri, dar si in cazul sau s-a activat o clauza din contract, iar  firma a fost nevoita sa-i plateasca 300.000 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger