AcasăNewsVezi ce capcana i-a intins Boc lui Basescu

Vezi ce capcana i-a intins Boc lui Basescu

Presedintele suspendat si-ar putea pierde mandatul pe mana fostului premier Emil Boc care, in 2009, a modificat legea referendumului tocmai pentru a-i face hatarul lui Traian Basescu.

GHINION. Traian Basescu, fentat de o modificare legislativa facuta de Guvernul Boc

Modificarea cu pricina, operata prin OUG 103/2009, adauga un cuvant cheie – ”permanente”,  legea facand astfel referire la ”jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente”.  Schimbarea avea menirea de a-l ajuta pe presedintele Traian Basescu sa-si vada validat referendumul prin care propunea reducerea numarului de parlamentari si introducerea parlamentului unicameral. In prezent insa, aceasta modificare l-ar putea costa scump pe presedintele suspendat, vreun milion de votanti in minus.

INVOLUNTAR. Fara sa vrea, Emil Boc i-a creat probleme lui Traian Basescu

Cel putin asa reiese dintr-o analiza realizata de o publicatie online, care arata ca, pe vechea lege, erau luati in calcul toti romanii cu drept de vot, indiferent daca erau in tara sau in strainatate, in timp ce prin noua prevedere (liste electorale permanente) sunt exclusi din calcul cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

author avatar
Victor Paun
1.429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger