AcasăNewsVezi ce a cerut Victor Ponta in prima sedinta de Guvern

Vezi ce a cerut Victor Ponta in prima sedinta de Guvern

Reducerea aparatului birocratic. Aceasta este misiunea pe care premierul Victor Ponta le-a trasat-o noilor ministri. Acestia au termen pana in ianuarie sa curete Executivul de “plimbatori de hartii”.

Victor Ponta le-a transmis ministrilor ca daca vor bugete consistente trebuie sa stea la munca

In prima sedinta dupa investitura, premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa umble la organigrama institutiilor pe care le conduc. “Eu cred ca este bine sa fie mai multi ministri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clara, dar prin restructurare aveti si o oportunitate pe care va cer sa nu o ratati, de a mai reduce aparatul birocratic.

Cu ocazia acestei restructurari am constatat ca exista cinci departamente care fac acelasi lucru in cinci ministere, am constatat ca avem zeci si sute de oameni care, teoretic, scriu trei hartii, asa incat, daca sunteti fiecare responsabil de domeniul respectiv, va rog sa fiti responsabili si de modul in care cheltuim banii”, a afirmat Ponta. Totodata, seful Executivului le-a transmis colegilor ca daca vor bani pentru ministerele lor ar trebui sa uite de vacanta. “Practic, de astazi, Ministerul de Finante, Ministerul Bugetului si cei care au lucrat deja in aceasta perioada la proiectul de buget au forma finala a structurilor administrative, a ordonatorilor de credite. Cine vrea sa plece sa se odihneasca zilele astea, foarte bine, dar cei care vor un buget bun ar trebui sa nu plece. Ar trebui sa stati sa incercati sa vedeti exact ce obtin si cum punem lucrurile in buget pentru perioada urmatoare”, a mai spus Ponta.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger