AcasăNewsVezi cati bani au scos bancile straine din Romania

Vezi cati bani au scos bancile straine din Romania

Desi parcurgem o criza economica fara precedent si guvernul Boc taie in stanga si in dreapta din salarii si analistii anunta nori negri deasupra Romaniei, sunt unii care fac foarte multi bani si, mai mult, ii scot din tara legal.

Bancile cu capital strain din Romania au reusit sa scoata din tara, in doar trei luni, peste cinci miliarde de euro

Este vorba despre bancherii straini, care, numai in primul trimestru din 2011 au „exportat” peste 5,7 miliarde de euro, conform Bancii Reglementelor Internationale. Francezii au taiat cel mai mult. Expunerea totala a bancherilor straini fata de tara noastra a ajuns la 79 de miliarde de euro, nivel apropiat celui din toamna lui 2007.

Liniile straine au ajuns in primul trimestru din 2011 la un nivel similar cu cel din toamna lui 2007, cand Romania abia intrase in Uniunea Europeana. Bancile franceze si-au taiat cel mai mult expunerea in primul trimestru, cu 4,9 miliarde de euro. Au scazut usor si liniile bancherilor italieni si germani. In acelasi timp, institutiile financiare austriece si cele olandeze au adus bani in Romania in primul trimestru.

Bancile grecesti, care au a doua cea mai mare expunere, dupa bancherii austrieci, au scos bani si in primul trimestru. Fata de sfarsitul anului 2009, expunerea grecilor fata de tara noastra este cu 1,9 miliarde de euro mai mica.

author avatar
Andrei Ispas
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger