AcasăNewsVezi cati bani au castigat parlamentarii juristi din contractele cu statul

Vezi cati bani au castigat parlamentarii juristi din contractele cu statul

Senatorul Mircea Andrei nu rateaza nicio oportunitate, mai ales cand este vorba de contracte pe bani publici

Chiar daca stau pe niste averi frumusele, parlamentarii avocati ingroase obrazul si accepta  sa incheie  contracte de asistenta juridica cu diferite institutii publice.

Senatorul Mircea Andrei nu rateaza nicio oportunitate, mai ales cand este vorba de contracte pe bani publici

Impertinenta nu are culoare politica. O demonstreaza din plin parlamentarii juristi de prin toate partidele, care s-au dedulcit la niscaiva contracte cu statul. Daca nu au facut-o personal si-au bagat la inaintare sotiile, ca doar banii stau la gramada.

Institutiile publice rotunjesc veniturile alesilor

De departe cel mai activ avocat din Parlament este democrat-liberalul Mircea Andrei.  Desi detine o avere impresionanta (10 terenuri, 9 case, un Mercedes S 500, un BMW X5, bijuterii de 80.000 euro, tablouri de 70.000 euro, o colectie de pietre de mina de 25.000 euro, timbre de 50.000 euro, plus 6 milioane de euro in banca), Andrei nu a refuzat niciun contract de consultanta, reusind astfel sa-si rotunjeasca veniturile. Pe langa acordul parafat cu Electrica, senatorul PDL a mai obtinut, fara licitatie, de la Consiliul Judetean Giurgiu inca trei contracte, unul dintre ele in valoare de 120.000 de euro.

Deputatul Cristian Petrescu a facut afaceri cu statul, dar prin intermediul sotiei

Bani frumosi din afacerile cu statul a facut si social-democratul Adrian Tutuianu care, pe la inceputul anunului, a pus mana pe mai multe contracte  de reprezentare juridica cu primariile din propriul colegiu. Pe langa pomenile venite de la autoritatile locale, Tutuianu a mai parafat doua conventii cu Agentia pentru Dezvolare Regionala Sud Muntenia din Municipiul Calarasi, de unde incaseaza 5000 lei/luna si Asociatia Biroul pentru Cooperare Transfrontaliera Romania/Bulgaria tot de la Calarasi pentru care primeste 1200 euro/luna. Tot in perioada 2010-2011, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a semnat patru contracte de asistenta juridica cu primarul si Consiliul Local din Caransebes, pentru care a primit 3.200 de euro.

Neveste de succes

Intelegeri avantajoase au incheiat si casele de avocatura conduse de nevestele parlamentarilor. Este cazul sotiei deputatului pedelist Cristian Petrescu  care a primit de la CNADNR trei contracte de asistenta juridica in valoare de 54.000 euro si 4,6 milioane lei. Ceva mai modesta s-a dovedit a fi Iuliana Dobre, sotia deputatul liberal Ciprian Dobre. Aceasta a continuat contractul de asistenta juridica parafat cu Primaria din orasul Iernut, pentru care a primit 2.000 de euro.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger