AcasăNewsVezi cat mai costa Epoca de Aur

Vezi cat mai costa Epoca de Aur

Numeroase lucrari de arta, carti, fotografii, decoratii, precum si cadourile primite de Nicolae si Elena Ceausescu vor fi scoase astazi la licitatie.

Tabloul ”Scanteia” este evaluat la peste 3.800 €

Amatorii de ”vestigii” si efigii ale comunismului pot participa astazi la o licitatie organizata de Artmark la un hotel din centrul Capitalei. Licitatia „Epoca de Aur” scoate la vanzare picturi, piese de arta decorativa, fotografii, documente, carti, medalii si decoratii, precum si alte obiecte cu valoare istorica si documentara, datand din perioada regimului comunist. Printre cele 70 de loturi de obiecte se afla lucrari plastice cu tematica proletcultista, afise de propaganda si protectie a muncii, fotografii cu liderii comunisti, diverse instantanee din epoca, precum si numeroase colectii de insigne de merit si medalii. La prima strigare, unele obiecte au preturi de pornire intre 25 si 100 €, iar altele, intre 100 si 300 €. Piesa centrala a licitatiei ”Epoca de Aur” o reprezinta pictura ”Scanteia”, reprezentand o muncitoare care citeste ziarul cu acelasi nume, pretul de pornire al lucrarii fiind de 3.800 €.

Obiectele de valoare ale Ceausestilor

Stiloul „Pilot Elite” are un pret de pornire 2.000 €

Printre obiectele de interes ale licitatiei se vor numara, fara indoiala, cadourile primite de-a lungul vremii de catre Nicolae si Elena Ceausescu.

Porumbitele din argint aurit au fost primite din Africa

Printre acestea se numara stiloul cu penita de aur, „Pilot Elite” (pret de pornire 2.000 €), primit cadou de Nicolae Ceausescu, in timpul vizitei in Japonia din 1975, o pereche de porumbite din argint aurit si emailat (pret de pornire 1.200 €), primita de Ceausescu de la sahul Iranului, Reza Pahlavi, sase bucati de blana de tigru (210 cm, pret de pornire 1.800 €), o blana de leopard (pret de pornire 1.200 €), precum si o caseta de bijuterii decorata cu sidef (pret de pornire 400 €), primita in dar de Elena Ceausescu.

Caseta Elenei Ceausescu, evaluata la 400 euro

Licitatia ”Epoca de Aur” se desfasoara in paralel cu licitatia de Avangarda si Expresionism, in aceeasi locatie din centrul Bucurestiului.

author avatar
Arpad Dobre
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger