AcasăNewsVezi cat costa inceperea scolii!

Vezi cat costa inceperea scolii!

Cele doua saptamani ramase pana la inceperea noului an scolar deja dau fiori multor parinti, mai ales celor care isi duc prima data copiii la scoala.

Fara cateva sute de lei cheltuiti pentru inceperea scolii se cheama ca nu ai simtit emotia primei zile de elev

Nu este usor, mai ales ca au de alergat, dar, mai presus de orice, trebuie sa imbine pretentiile pustilor cu gusturile lor de parinti, toate raportate, insa, la grosimea portofelului.

In supermarket-uri si hypermarket-uri preturile sunt oarecum in limitele decentei, dar costurile finale devin mari daca vrei neaparat produse de o calitate superioara. Daca un ghiozdan simplu, nepretentios, costa intre 14-16 lei, in momentul in care vrei unul personalizat sau cu tot felul de brizbizuri, ori in forma de gargarita, de broscuta sau cu personaje celebre din desene animate, pretul se duce usor spre 50 de lei.

Pentru cei din clasa intai, cheltuielile nu inseamna numai plastilina, penar, betisoare colorate si un caietel, adica cel mult 20-25 lei lei. Asta este doar prima faza, pentru ca invatatoarea va veni cu completarile de rigoare. Asa ca fiti pregatiti sa mai scoateti din buzunare si alti bani:

– pensule = 7-9 lei;

– acuarele = 10-12 lei;

– bloc de desen = 3-5 lei;

– numaratoare = 12-15 lei;

– creioane colorate = 5-8 lei;

– set carioca = 8-12 lei;

– carte de colorat = 4-6 lei.

La aceste preturi minimale se mai adauga si cate un caiet pentru fiecare materie, cu pret minim de 5 lei/bucata.

In raport de anul de studii, necesitatile cresc, asa ca va fi nevoie de pixuri colorate, rigla de calcul, trusa completa de geometrie (echer, raportor, compas, rigla simpla), gume, pioneze, scotch, bolduri, agrafe, bloc de desen dimensiuni mari, stilou cu rezevor, toate in raport de cerintele profesorilor. Cu un pic de noroc, dar cu multa alergatura, scapati cu numai 120-180 lei. Si cum copiii au nevoie de uniforme, apar si alte cheltuieli. Daca la ciclul primar, pentru fetite costurile se invart in jurul a 50-70 de lei, la baieti lucrurile devin ceva mai complicate, fiind necesari aproximativ 100-120 de lei, in raport de calitate si de magazinul de unde se achizitioneaza produsele.

Sa nu uitati insa de echipamentele pentru orele de sport, sorturi, tricouri, treninguri si incaltaminte specifica. Una peste alta, alti 100-150 de lei, pentru produse obisnuite, fara pretentii. Si, ca socoteala sa fie cat mai apropiata de realitate, pregatiti bani pentru manualele scolare necesare in cursul liceal, caci acestea trebuie cumparate.

author avatar
Andrei Coman
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger