AcasăNewsVezi care sunt noile prevederi rutiere!

Vezi care sunt noile prevederi rutiere!

Guvernul intentioneaza sa aduca mai multe modificari legislatiei din domeniul rutier, care vor schimba substantial regulile de circulatie de pe drumurile din Romania.

Regulile de circulatie vor fi radical modificate prin noua lege

Astfel, drept principala masura impotriva „agresivitatii rutiere”, se vor interzice dispozitivele de detectare a aparatelor radar.

Permis provizoriu de conducere

De asemenea, Executivul intentioneaza sa copieze din legislatiile altor tari si prevederi care sa  mareasca siguranta rutiera :

– Obligativitatea permisului de conducere pentru mopede;

– Reducerea duratei de valabilitate a permisului auto de la anumite varste;

– Interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale;

– Introducerea  „ permisului provizoriu de conducere”, premergator obtinerii permisului auto si valabil pe teritoriul Romaniei, cu anumite restrictii pentru sofer.

De remarcat ca aceasta procedura va fi permisa dupa ce soferul va fi supus unui proces de instruire si testare si va impune prezenta unui insotitor cu experienta, care va raspunde juridic solidar cu soferul pentru corectitudinea cu care este condus autovehiculul.

Permis luat pentru neplata amenzii

Dupa modelul bulgaresc, soferii care nu platesc amenzile primite se vor trezi automat cu permisul suspendat. In acelasi timp, va fi insa introdusa si posibilitatea platii pe loc a amenzii, pe baza de chitanta eliberata de agentul de politie si cu eliminarea prescrierii proceselor verbale.

O alta noutate este si obligatia de a frecventa invatamantul de 10 clase, la forma cu frecventa, pentru a putea da examenul de conducere. Care la randul sau va fi modificat, in sensul unei evaluari „mai ample”, inclusiv medico – psihologice, a abilitatilor de conducere, ci nu doar cu verificarea cunoasterii legislatiei si abilitatii de a efectua anumite manevre in trafic.[poll id=”203″]

author avatar
eNational
328 afisari

1 COMENTARIU

  1. Reducerea termenului de valabilitate de la anumite varste, sa inteleg ca pentru tinerii tembeli care nu stiu regulile de circulatie si nu au aflat ca masina are semnalizare,este totusi o discriminare si poate fi atacata la CEDO.Daca nu se inaspresc pedepsele pentru ucigasii de la volan, nu am facut nimic bun.Spre exemplu, pentru cel care din nerespectarea legislatiei auto produce un accident in urma caruia are loc un deces, sa nu mai aibe dreptul de sofat tot restul vietii, sau ma rog, mai mult decat este prevazuta pedeapsa acum.Numarul mortilor de pe sosele ar scadea drastic.Insa toate dupa ce vom avea autostrazi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger