AcasăNewsVEZI care e ultima zi de plata fara penalitati a taxelor si...

VEZI care e ultima zi de plata fara penalitati a taxelor si impozitelor locale in sectorul 1

Contribuabilii din Sectorul 1 mai au la dispozitie doar zece zile pentru plata fara penalitati a taxelor si impozitelor datorate bugetului local. Potrivit legislatiei in vigoare, contribuabilii care nu-si achita obligatiile fiscale pana la data de 30 septembrie vor suporta penalitati de intarziere de 2% din cuantumul obligatiilor principale, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare  termenului de scadenta.

Pana in prezent, peste 65% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 si-au achitat deja taxele si impozitele datorate bugetului local. Suma incasata de catre Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 1 de la cei 126.000 de contribuabili persoane fizice care si-au platit obligatiile fiscale se ridica la 42.000.000 lei.

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie sa il piarda cu achitarea taxelor si impozitelor locale, Primaria Sectorului 1 a pus la dispozitia acestora o paleta larga de modalitati de plata: plata electronica (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plata sau plata prin mandat postal.

Contribuabilii care doresc sa plateasca impozitul prin internet trebuie sa aiba un cont de internet banking deschis la orice banca din care sa faca un virament bancar, in lei, din contul propriu in contul IBAN asociat tipului de impozit pe care il are de achitat.

Bucurestenii din Sectorul 1 care doresc sa achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile institutiei situate in: Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Grivitei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 (in incinta Primariei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 isi desfasoara activitatea de lucru cu publicul luni, marti, joi si vineri intre orele 8:30-16:30 si miercuri in intervalul 8.30-18.30.

Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operatiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de catre orice banca. Plata se poate face total sau partial, la fel ca in cazul in care se plateste cu numerar si nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzactiei. Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.

author avatar
Simona Sofian
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger