AcasăNewsVezi cand se schimba ora in primavara lui 2012!

Vezi cand se schimba ora in primavara lui 2012!

In noaptea de sambata spre duminica (ultima duminica din luna martie), Romania la ora oficiala de vara. Asta inseamna ca ceasurile vor fi date inainte cu o ora, iar ora 3.00 va deveni ora 4.00.

(foto: agenda.ro)

Odata cu trecerea la ora oficiala de vara, duminica va fi cea mai scurta zi din an, cu numai 23 de ore. Conventia, aplicata in Romania incepand cu anul 1979, este destinata folosirii optime a luminii naturale si, implicit, reducerea iluminatului artificial, pe toata perioada verii. Incepand cu anul 1997, in Romania orarul de vara a fost corelat cu cel al tarilor Uniunii Europene.

Trecerea la ora de vara nu afecteaza mersul trenurilor

CFR Calatori a anuntat ca trecerea la ora de vara nu va afecta mersul trenurilor. In cazul garniturilor aflate in circulatie intre orele 3.00 si 4.00 (ora de iarna) vor aparea mici intarzieri, precizeaza reprezentantii CFR. Mai exact, 43 de trenuri InterRegio si 41 de trenuri Regio vor fi afectate de schimbarea de ora, acestea urmand sa recupereze pe trasee intarzierile.

Trenurile de calatori vor pleca din statii dupa ora oficiala de iarna pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 3.00, respectiv ora 4.00 de vara. Dupa ora oficiala de vara, trenurile vor pleca din statii in conformitate cu orele trecute in mersul trenurilor.

8.579 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger