AcasăNewsVezi AICI cu cat creste datoria Romaniei in fiecare SECUNDA!

Vezi AICI cu cat creste datoria Romaniei in fiecare SECUNDA!

Harta datoriilor lumii/Captura foto "The Independent"

Publicatia „The Economist” a lansat o aplicatie care afiseaza in timp real evolutia datoriilor publice la nivel global si permite compararea datoriilor individuale ale fiecarui stat. Potrivit aplicatiei, Romania are in acest moment datorii de 51 de miliarde de dolari, adica aproximativ 35% din produsul intern brut.

Harta datoriilor lumii/Captura foto "The Independent"

Aplicatia „The Economist” calculeaza in timp real cum evolueaza datoriile publice ale guvernelor din intreaga lume, in functie de cele mai recente informatii disponibile la nivel global si se raporteaza la produsul intern brut al fiecarei tari.

Astfel, datoria publica a Statelor Unite se ridica la peste 10 mii de miliarde, reprezentand 68% din produsul intern brut. China are datorii de o mie de miliarde de dolari, echivalentul a 17% din PIB. Germania este indatorata cu 76% din produsul intern, suma ridicandu-se la aproape 2.300 de miliarde de dolari, potrivit money.ro

Datoriile Greciei depasesc PIB-ul (134%), ridicandu-se in acest moment la aproximativ 400 de miliarde de dolari.  Romania are in acest moment datorii de 51 de miliarde de dolari, adica aproximativ 35% din produsul intern brut. Vecinii de la sud stau un pic mai bine la capitolul datorii, bulgarii avand datorii publice de opt miliarde de dolari, echivaland cu mai putin de 20% din PIB.

Vezi aplicatia „The Economist”!

298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger