AcasăNewsVești uriașe! Avem vaccin COVID-19 în 45 de zile

Vești uriașe! Avem vaccin COVID-19 în 45 de zile

Prof.dr.Virgil Păunescu: ”În vară începem vaccinarea în masă”

Vaccinul românesc împotriva coronavirusului va fi gata în cel mult 45 de zile, anunță Centrul OncoGen Timișoara. Țara noastră este pe cale să devină prima din Europa care va începe imunizarea populației, susține coodonatorul centrului, prof.dr.Virgil Păunescu.

ProfdrVirgil Păunescu În vară începem vaccinarea în masă

România este pe cale să-și rezolve singură pandemia de coronavirus. Cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au reușit să producă un vaccin împotriva Covid 19, care va fi gata în cel mult o lună și jumătate, ne spune prof.dr. Virgil Păunescu, coordonatorul centrului și șef al catedrei de Imunologie a Universității de Medicina și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. ”Am vrut să arătăm că cercetarea românească, dacă este un pic ajutată, poate să joace în liga mare și să dăm un exemplu tinerei generații că nu trebuie neapărat să plece din țară pentru că se pot face lucruri importante și aici. Noi avem foarte mulți copii care s-au întors de la studii din Anglia, din Germania, din Arabia Saudită, din Statele Unite și care lucrează aici. Ne bucurăm că am primit reactivii, pentru că, pe nebunia asta, autoritățile nu reușesc să facă rost nici de măști. Noi am comandat niște substanțe care nu se fac în mod obișnuit, se fac la comandă, și am primit refuzuri de la trei companii mari care inițial au zis că da și după două săptămâni au zis că nu pot, că nu au materii prime, că s-a îmbolnăvit colectivul. Acum, în sfârșit, am găsit un laborator ceva mai mic în Germania, care s-a ținut de cuvânt și ne-a trimis reactivii. Cred că, dacă mai întârziau două săptămâni, se bloca totul, îi trimiteau și pe ăia acasă, că și în Germania se închid lucrurile, și ne mai auzeam după pandemie. De asta am fost atât de bucuros miercuri, când am primit cu Fedexul flacoanele cu reactivi, pentru că eram convins că s-a terminat, că este prea târziu. Acum colegii mei lucrează, facem studii in vitro, le testează pe celule umane, o să le testăm probabil o lună, o lună și jumătate, ca să tragem o concluzie vizavi de doze, de efecte. După aceea vom cere Agenției Naționale a Medicamentului să vaccinăm primii 10 voluntari, în studiu de fază 1 și după aceea primii 200 și tot așa. În vară am putea da drumul la producția mare. Eu, în momentul acesta, verific să văd dacă aceste substanțe, care sunt bucăți din capsula virală, fac ceea ce credem noi, și credem în proporție de 95%. Noi ar trebui, conform legislației, să trecem la teste pe animale. Norocul nostru este că tehnologia aceasta nu se pretează la teste pe animale și atunci economisim un timp uriaș. După aceea se face un test de fază 1, care testează toxicitatea sau potențialul de reacții adverse al respectivului vaccin. Dar aceste bucăți de proteine virale au fost deja trecute pe la un milion de oameni care s-au îmbolnăvit și s-au vindecat și nu au avut nicio reacție secundară. Și atunci pentru noi este clar că poți să treci la o vaccinare foarte serioasă, în masă, dar astea sunt regulile. Nu folosim nimic activ, nu este nimic viu acolo, sunt doar fragmente din capsula proteică, nu folosim conservanți, nu folosim aluminiu, pentru că, în sine, virusul este suficient de imunogen”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, coordonatorul Centrului OncoGen Timișoara.

Cercetătorii români, mai altruiști decât cei din China și SUA

Invenția tehnologiei de producere a vaccinului împotriva coronavirusului a fost postată pe internet, la liber, de către cercetătorii români, care au dorit, astfel, ca toată lumea să poată beneficia de ea. ”Chinezii au început deja să vaccineze, dar ei nu au regulile din Uniunea Europeană care te omoară cu zile, dar nici nu au spus cu ce vaccinează. Noi vrem să fim acolo, în prima linie, să nu fie nimeni în Europa care să ne bată. În UE și în SUA nu știu să fi început cineva să vaccineze. Nu știu cum lucrează cei din SUA, pentru că nu au pus nimic la dispoziție din descoperirile de până acum, pentru că vor să le patenteze. Nici cei din China nu știu cum lucrează la acest vaccin. Asta a fost problema, pentru că noi am pus toată tehnologia la liber, pe internet, pentru că mi s-a părut inuman să mai pierzi luni de zile, pentru că și acolo e birocrație foarte mare cu patentarea. Noi am vrut să beneficieze toată lumea de această tehnologie, pentru că este mai important să salvăm mai repede cât mai mulți oameni, decât să stau eu și să cred că mă îmbogățesc din treaba asta. Oricum, vor fi, la nivel mondial, mai multe tipuri de vaccin, iar vaccinul românesc, dacă are succes, va fi al nostru”, ne-a mai spus prof.dr.Virgil Păunescu, șeful catedrei de Imunologie a Universității de Medicina și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
42.180 afisari

7 COMENTARII

  1. Pe vremea ciumei bubonice a inflorit escrocheria la nivel de arta. Erau vandute cuie false miraculoase din crucea Sfanta, sticlute cu panaceu vindecator din apa fiarta si papadii, amar sa para real, carute de bani.Apa de ploaie.
    Hai sa nu ne imbatam cu apa rece.
    La astfel de stiri un corp de savanti trebuie sa dea un verdict pe loc. E posibil nu!?… Noi nu stim.
    La fel in caziul in care ar exista un astfel de ser ca sa il avizezi e nevoie de un test rapid pe un esantion mare de la sănătos la infectat in diferite instante. Asta poate dura luni intregi. Ca sa scurtezi la o luna iti trebuie 3 tari f mari. Care sunt tarile continent ?
    Pai America Canada China Rusia India si Australia.
    Ma tem ca in afara de Sua si Canada mai sare cineva. Ceea ce inseamna cam 3 luni de teste ca daca e sa-l faci in o luna e gata la milioane daca solutia e ieftina, deoarece toti vor sa-l produca, deci am avea vaccin in Sua Canada si Romania pe la inceputul lui August.
    Sau poti sa-l ai si la inceputul lui Iunie daca percuteaza si restul tarilor.Depinde de noi toti.Dar atentie la IMPOSTORI SI ESCROCI… te pot aduce la o regresie pamdemica!
    Ar fi prea frumos ca Romania salveaza omenirea…
    Serviciile sa avertizeze guvernele la stire!

  2. Sa va vaccinati voi pentru țeapa asta …pe creier ! Ne credeti atat de cretini incat sa punem botul la povestile astea?

  3. MAI CLAUDIA ,mai usor ,nu ridica poalele ,n-ai ajuns la garla !.
    Ai habar ce-i aia o testare biologica si cat dureaza ?,Ai vazut Raportul COMISIEI DE OMPLOGARE ?. Ai vazut Brevetul OSIM publicat ?.
    Cel care va produce are nevoie de o licenta, un proiect -pentru o instalatie ,are nevoie de avize si autorizatie deconstrutie ,are nevoie de echipamente ce vor fi montate -cand vor fi produse si livrate aceste echipamente ?.Nu mai continui ca nu cred ca intelegi ce-i aia o linie de fabricatie pentru vacinuri . Asa ca las-o mai moale ,lasa poalele jos ca te rade lumea.

  4. Doamne,cat de prosti ne credeti,sa mancam toate gogosile voastre. Terminati cu minciunile oficiale si faceti ceva util pentru natia asta…De ce nu scrieti nimic despre ,faptul ca in spitale nu sunt masti,manusi,dezinfectanti…? De ce nu faceti,cercetari cu privire la faptul ca in tara se pot produce echipamente de protectie dar nimeni din actuala guvernare nu vrea sa le achizitioneze,vor doar de pomana, dar ei nu au taiat pensiile speciale…Daca sunteti asa cum spuneti o putere in stat ,atunci folositi-va de pix si aratatti realitatile nu mintit oamenii si veniti cu articole pacalit copii…!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger