AcasăNewsVești triste! Vom mai vedea zăpadă în București în anii următori? Specialist:...

Vești triste! Vom mai vedea zăpadă în București în anii următori? Specialist: ”Episoadele cu ninsoare vor deveni…” – VIDEO

Vești triste! Vom mai vedea zăpadă în București în anii următori? Specialist: ”Episoadele cu ninsoare vor deveni...” - VIDEOVești triste! Vom mai vedea zăpadă în București în anii următori? Specialist: ”Episoadele cu ninsoare vor deveni...” - VIDEO

Am ajuns la mijlocul lui februarie și ne apropiem tot mai mult de martie, prima lună de primăvară calendaristică. Iar în București abia dacă a nins.

Cum în această iarnă, cel puțin până la această dată, zăpada a lipsit cu desăvârșire în Capitală, fiind doar câteva ninsori slabe, și acelea care nu s-au depus într-un strat de omăt comparabil, cel puțin, cu cel vizibil în anii trecuți, în București, un specialist climatolog dezvăluie la ce ne-am putea aștepta în anii viitori și chiar în deceniile ce urmează. Și nu doar în Capitală.

Așa s-a aflat că ninsorile vor deveni tot mai rare, pe fondul încălzirii globale. „Nu se pune problema să nu fie ninsoare în 2050 sau începând din 2050. Probabil că vor mai fi episoade cu ninsoare. Statistic vorbind, însă, ele vor fi din ce în ce mai rare, pe măsură ce continuă și se accelerează această cursă a încălzirii globale.

Episoadele cu ninsoare vor deveni mai rare, evident că și stratul de zăpadă care se va depune va fi din ce în ce mai restrâns și cu grosimea din ce în ce mai mică, mai ales în zonele joase. La munte, sunt alte condiții climatice și chiar în cazul încălzirii globale, mai ales că la altitudini înalte se menține zăpada, deși și acolo există aceeași tendință de reducere, dar se simte mai greu acolo”, a declarat Roxana Bojariu, luni, într-o intervenție telefonică la Antena3, răspunzând unei întrebări.

La ce să ne așteptăm în București

Referindu-se în mod special la situația din București, specialistul climatolog a lăsat să se întrevadă faptul că episoade cu zăpadă abundentă în București vor mai fi, dar că mai rar.

„Statistic vorbind, ai episoade rare, dar și când te lovește, nu mai ții cont că probabilitatea a fost destul de mică, adică sunt efecte asupra comunității locale, în cazul nostru, asupra Bucureștiului.

Așa că nu trebuie considerat acest scenariu, că nu va mai fi deloc strat de zăpadă și cu atât mai mult că nu vor mai fi episoade cu strat abundent de zăpadă, care pot să aducă probleme în București, numai că ele vor fi mai rare”, a mai precizat climatologul.

Așadar, nu sunt, cel mai probabil, veștile pe care sperau să le audă cei care sperau să-și plimbe copiii cu sania, prin parcurile din Capitală, sau să se bucure cu adevărat de atmosfera de iarnă, în București. Nu doar cu aer rece, ci și cu zăpadă care să acopere copacii și grădinile din fața blocurilor, de exemplu.

Și, de ce nu, ca zăpada să mai curețe aerul îmbâcsit adesea de noxe, mai ales la orele de vârf, când traficul rutier se aglomerează în zonele intens circulate din oraș.

774 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger