AcasăNewsVesti proaste pentru tara noastra! Barroso: "Romania nu va intra in spatiul...

Vesti proaste pentru tara noastra! Barroso: „Romania nu va intra in spatiul Schengen in 2014”

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni seara, ca nici in anul 2014 Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen, pentru ca, sustine el, sunt prea multe opuneri.

„Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen in 2014 (…) sunt prea multe opuneri”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seara, pentru postul privat de televiziune din Franta LCI, citeaza rtv.net.

Declaratia vine dupa ce, in luna septembrie, intr-un interviu acordat unui post public de radio din Bulgaria, Barroso declara ca Romania si statul vecin indeplinesc criteriile de intrare in Schengen, motiv pentru care este posibil sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand.

„Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand”, declara el.

Romania si Bulgaria urmeaza ca, dupa o perioada de tranzitie de sapte ani de la aderarea la Uniunea Europeana (UE), sa adere la Spatiul Schengen, in limitele caruia vor fi eliminate controalele la frontiera intre state membre.

Celor doua state le-a fost respinsa aderarea si in septembrie 2011, la solicitarea Finlandei si a Olandei, care denuntau coruptia si lipsa unor actiuni concrete impotriva crimei organizate la Bucuresti si, respectiv, Sofia.

author avatar
Alina Costache
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger