AcasăNewsVești proaste pentru românii care iau drumul Germaniei! Măsura intră în vigoare...

Vești proaste pentru românii care iau drumul Germaniei! Măsura intră în vigoare din 8 octombrie!

carantinaVești proaste pentru românii care iau drumul Germaniei! Măsura intră în vigoare de joi / foto: Actual de Cluj

Germania a actualizat lista zonelor de risc COVID-19. Autoritățile de la Berlin au adăugat România și alte trei țări pe lista „zonelor roșii”. Astfel, românii, dar și cetățenii din Georgia, Iordania și Tunisia vor sta în carantină după ce intră în Germania.

Lista a fost actualizată miercuri seară de Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase. Până acum, pe ea apăreau doar Capitala și câteva județe din România.

Pe lista autorităților germane au fost incluse și alte state: Olanda, Bulgaria, Croația, Lituania, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Insula franceză Corsica a fost eliminată de pe lista zonelor roșii, potrivit Reuters.

Specialiștii din Germania au stabilit că măsura carantinei este impusă celor care vin din zone în care numărul infecţiilor cu noul coronavirus depăşeşte 50 la 100.000 de locuitori, timp de şapte zile.

Carantină 14 zile pentru cei care vin în România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a inclus 49 de țări pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care, începând de miercuri, se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Țările din lista galbenă sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curaçao, Georgia și Qatar.

Lista a fost decisă în ședința de luni a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și a intrat în vigoare de la data de 07.10.2020 ora 0:00, în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus la 100.000 locuitori.

author avatar
Andreea Vlad
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger