AcasăNewsVesti proaste de la meteorologi: Se intorc ploile. Avertizari de vreme instabila...

Vesti proaste de la meteorologi: Se intorc ploile. Avertizari de vreme instabila pentru mai multe zone din tara!

Dupa cateva zile cu vreme frumoasa, cer senin si temperaturi apropoate celor de vara, urmeaza un interval in care norii vor face ca soarele sa devina scump la vedere, iar umbrelele accesorii indispensabile.

Ca urmare, inca din prima zi a saptamanii, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis doua avertizari COD GALBEN de vreme instabila si precipitatii insemnate cantitativ, valabile de marti noapte, pana joi seara.

Asadar, vestile primite de la meteorologi nu stun tocmai bune. Initial, zonele ce vor fi acoperite de ploi puternice sunt cele din sud-vestul tarii, precum si ariile de deal si munte din sudul Romaniei. Ca urmare, conform ANM, incpand de de marti, ora 23, si pana miercuri la pranz, in regiunile amintite va ploua in averse. Precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa pot atinge, local, 25 l/mp.

De asemenea, meteorologii informeaza ca, de miercuri la pranz si pana joi seara ploile, vantul si fenomenele electrice vor pune stapanire pe majoritatea regiunilor tarii. Ca urmare, e bine sa tineti cont de avertizarea COD GALBEN ce ramane in vigoare pana pe 15 mai, la pra 18, si sa nu plecati de acasa fara umbrele sau pelerine de ploaie. „In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va manifesta in cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina”, anunta ANM. Precipitatiile vor fi foarte bogate, in special in regiunile sudice si sud-vestice, precum si in zonele de deal si de munte. Specialistii ANM precizeaza ca „se vor acumula cantitati de apa de peste 25…30 l/mp si izolat peste 50…60 l/mp”.

Sursa foto: debanat.ro

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger