AcasăNewsVesti proaste de la meteorologi: Frigul se intoarce

Vesti proaste de la meteorologi: Frigul se intoarce

Daca pana acum ne-am bucurat din plin de razele soarelui si de temperaturi ridicate, iata ca meteorologii nu au vesti prea bune despre zilele urmatoare.


Marti, vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a tarii, mai putin in jumatatea de nord a Moldovei unde temperaturile se apropie de normalul datei din calendar. Va fi innorat in zona Carpatilor Orientali si in regiunile estice si sud-estice si e posibil sa apara si ploi slabe.

De marti noaptea, vremea se raceste, ploile se extind si isi fac aparitia lapovitele si ninsorile nu numai la munte, dar si in partea de nord a Moldovei. Vantul va sufla cu putere in nord-estul, centrul si sud-vestul tarii, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11…12 grade in nordul Moldovei si in jur de 22 de grade in Oltenia. Bucurestenii vor fi rasfatati si marti de o vreme calda si insorita. Termometrele vor indica dupa-amiaza pana spre 20 de grade.

Miercuri, vremea se schimba radical in regiunile estice si sud-estice, unde se raceste cu pana la 10 grade fata de marti. Temperaturile maxime nu vor depasi 5 – 7 grade in dealurile Moldovei si in Delta, in timp ce in regiunile vestice termometrele mai strang 20 – 21 de grade. Cerul va fi innorat in centru, est si sud-est, dar si in zonele de munte unde local va ploua in general slab cantitativ. In Carpatii Orientali si Meridionali, iar izolat si trecator, dimineata si in dealurile Moldovei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In rest, sansele de ploaie vor fi extrem de reduse. In plus, vantul va bate puternic in Dobrogea, Muntenia si in zona montana.

Se raceste vremea miercuri si in Capitala, cu aproximativ 6 grade. Amiaza nu aduce in termometre mai mult de 14 grade, va fi innorat, iar dupa pranz incepe sa ploua si vantul este destul de nervos.

Joi iar se schimba vremea. Temperaturile incep sa creasca si vremea va fi mai calda in regiunile intracarpatice si apropiata de normalul termic al inceputului de aprilie in celelate zone. Cerul nu va scapa de nori, acestia in Maramures, Transilvania si Moldova, precum si la munte. Vor fi si ploi slabe, iar pe crestele montane inalte precipitatiile pot fi mixte. Nici vantul nu se domoleste si isi mai face simtita prezenta in regiunile estice, dar si in cele vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in Delta si in nordul Moldovei si 22 de grade in Banat si Crisana. In Capitala, joi va fi cer innorat, norii se risipesc si se arata soarele. Vantul se domoleste si temperatura va urca spre 14 – 16 grade.

Vineri, temperaturile continua sa creasca usor, dar acesta incalzire este de scurta durata, intrucat incepand de sambata, se raceste din nou si weekendul vine astfel cu vreme racoroasa in special in regiunile extracarpatice, cu maxime termice intre 5  si 16 grade. D aca vineri mai ploua putin prin nordul, centrul si nord-estul tarii, in cursul noptii de vineri spre sambata ploile isi fac aparitia in special in regiunile sud-vestice si sudice si vor continua pana la sfarsitul saptamanii. La munte sunt asteptate precipitatii mixte.

author avatar
Andra Nesu
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger