Potrivit unui studiu recent, realizat de European Journal of Nutrition, consumul de cafea ar putea reduce riscul producerii diabetului zaharat. Potrivit cercetarilor, consumul de cafea scade cu 54% riscul dezvoltarii acestei afectiuni caracterizate prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Desi a existat o serie de studii publicate in ultimii ani, care au evidentiat beneficiile potentiale ale consumului in cantitati moderate de cafea, niciodata o cercetare pe termen lung nu a confirmat eficienta cofeinei in reducerea riscului aparitiei diabetului de tip 2. De ce se intampla asta? Potrivit autorilor studiului, consumul mai mare de cafea a evidentiat niveluri serice reduse de amiloid si, implicit, inregistrarea unui potential redus pentru dezvoltarea bolii.
AcasăVesti pentru dependenti: consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului tip 2...
Scris de Mihai Koblenko
Vesti pentru dependenti: consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului tip 2
Ultimele știri
Patru oi au fost înscrise la o școală, în Franța. Motivul din spatele demersului ieșit din tipare
Orice părinte își dorește, cum e firesc, tot ce e mai bun pentru copilul său, inclusiv să aibă acces la educație, și să poată...
Ciolacu, anunț de ultimă oră: „Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la…”
Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de ultimă oră cu privire la scăderea inflației. Totul, după ce Institutul Național de Statistică (INS)...