AcasăNewsDNA intră în forță în 2021! Mutarea care dă frisoane tuturor românilor....

DNA intră în forță în 2021! Mutarea care dă frisoane tuturor românilor. Așa ceva, nici Kovesi n-a făcut!

Începutul de an aduce vești noi despre tehnica ce urmează să fie folosită de către reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție, instituția condusă de către Crin Bologa.

Și anume, s-a aflat că o firmă ce are ca asociați doi cetățeni israelieni, Cellphone Group Impex, va furniza DNA-ului un sistem multifuncțional de interceptare, pentru 2,8 milioane de lei, fără TVA, conform profit.ro, sumă mai mică față de cea estimată inițial, de 3,11 milioane de lei, fără TVA.

Sistemul în cauză vine ”la pachet” și cu un autoturism SUV 4X4, dar și cu servicii de instalare și configurare. Și ar urma să fie livrat până la sfârșitul primei luni din 2021.
Despre Cellphone Group Impex se știe că a fost înființată în anul 1997. Și că asociații firmei sunt doi cetățeni israelieni, Beizer Arie și Cooper Gil Yossef, conform termene.ro.

Ce anunța MJ în septembrie

În cursul lunii septembrie a anului trecut, Ministerul Justiției anunțase că a alocat suma de 38 de milioane de lei către instanțele judecătorești pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice. Totul, ”pentru a îmbunătăți accesul cetățenilor la actul de justiție în situații de risc epidemiologic crescut”.

Aceste fonduri au fost repartizate prin OUG nr.135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, iar ”demersul face parte dintr-un proces mai amplu de digitalizare a activităților administrative și judiciare desfășurate la nivelul instanțelor de judecată și parchetelor”, din câte precizau oficialii MJ la momentul respectiv.

Totul, în contextul în care, în august 2019, MJ-ul finalizase procedura de achiziție ”referitoare la dotarea cu câte un echipament de videoconferință a instanțelor care fie nu dețineau astfel de echipamente, fie aveau defecte echipamentele de acest tip cu care fuseseră dotate anterior. Aceste echipamente au fost destinate utilizării în cauzele penale”.

author avatar
Andrei Coman
1.450 afisari

2 COMENTARII

  1. Andrei Coman , iar esti pe aratura , mutarea asta NU DA FRISOANE TUTUROR ROMANILOR , da frisoane unui grup restrans de gulere albe din ciuma rosie ( si nu numai ) care au devalizat sau incearca sa devalizeze statul roman . SI ASTA E UN LUCRU BENEFIC , SPRE BUCURIA ROMANILOR CORECTI SI CINSTITI !

    • Corect ,scurt si la obiect.Romanul cinstit este absorbit de sanatateaq sa,de prosperitatea sa obtinuta prin munca.Frisoane sigur ca au camatarii ,spagarii,inelectualii cu diplome false ,parvenitii ,cei cu ”defecte” la mana,etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger