AcasăNewsVești de ultimă oră de la meteorologi! Cum vor fi temperaturile în...

Vești de ultimă oră de la meteorologi! Cum vor fi temperaturile în următoarea perioadă. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

sursa foto: bzc.ro

Vin vești de ultim moment de la meteorologi.

După câteva zile cu vreme foarte rece, geroasă dimineața și noaptea, în mai multe zone ale țării, vremea se va mai încălzi în perioada ce vine. Sunt, așadar, vești cât se poate de bune, mai ales pentru cei care suportă cu greu frigul.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, estimări meteorologice pentru intervalul 13.02.2023 – 13.03.2023. Așadar, e vorba despre prognoza pentru următoarea lună, până aproape de mijlocul lui martie, prima lună de primăvară calendaristică.

Conform specialiștilor, temperaturile vor crește simțitor în perioada următoare. Pentru prima săptămână din prognoză, respectiv perioada 13-20 februarie, meteorologii estimează că temperaturile vor fi vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului avut în vedere, pe întreg teritoriul țării.

Iată ce au anunțat meteorologii ANM, pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în toate regiunile.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane.

Cât va mai fi în vigoare atenționarea COD GALBEN de ger

Până să se mai încălzească vremea, vă amintim că e în vigoare o atenționare COD GALBEN de vreme deosebit de rece și ger persistent, emisă de ANM încă din 8 februarie și valabilă până sâmbătă, 11 februarie. Prin intermediul acestei atenționări, sub incidența căreia se află, conform hărții, 13 județe, meteorologii au anunțat că „în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade”.

foto: meteoromania.ro

Specialiștii ANM au atras, însă, atenția încă de zilele trecute că nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade.

736 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger