AcasăNewsVesti de la meteorologi: instabilitate atmosferica, dar si maxime de 33-36 de...

Vesti de la meteorologi: instabilitate atmosferica, dar si maxime de 33-36 de grade

Vremea devine instabila, pe final de saptamana, mai exact de vineri incepand. Insa pe langa ploile de vara, specialistii transmit ca si temperaturile din urmatorul interval vor fi, in anumite zone, caniculare, punandu-se accent pe disconfortul termic.

Concret, din directia Administratiei Nationale de Metaorologie a fost transmisa, joi, o informare meteo. Valabil in intervalul 23 iunie, ora 13- 24 iunie, ora 04, mesajul specialistilor face cunoscut opiniei publice faptul ca, in perioada mentionata instabilitatea va fi accentuata, la nivel atmosferic, in Maramures, Transilvania, Crisana, Banat si Moldova, dar si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului. Abia in cursul noptii de vineri spre sambata astfel de manifestari de vreme instabila sunt asteptate sa apara si in Dobrogea si Muntenia. „Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in Maramures, Transilvania si  la munte, 40…50 l/mp”, transmit reprezentantii ANM.

Totodata, avand in vedere ca ne aflam pe final de iunie, pana la urma, e de avut in vedere ca temperaturile caniculare nu vor ocoli cateva regiuni din tara, tot pe final de saptamana. „In dupa-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, in regiunile sud-vestice si sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, izolat mai ridicate in sudul Olteniei„, mentioneaza meteorologii.

foto: ANM

214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger