AcasăNewsVeşti bune pentru şoferi! Guvernul pregăteşte OUG pentru poliţele RCA. Asta îi...

Veşti bune pentru şoferi! Guvernul pregăteşte OUG pentru poliţele RCA. Asta îi va ajuta pe conducătorii auto, dar îi va enerva pe asiguratori

RCA politaVeşti bune pentru şoferi! Guvernul pregăteşte OUG pentru poliţele RCA. Asta îi va ajuta pe conducătorii auto, dar îi va enerva pe asiguratori

Veşti foarte bune pentru şoferi! În caz de accident, birocraţia se mai relaxează. În sensul că veţi parcurge mai puţini paşi până la repararea maşinii, dar e posibil ca decizia Guvernului să enerveze firmele de asigurare.

Şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare, iar Guvernul pregăteşte, la iniţiativa ASF.

Asiguratorii îşi vor regla conturile între ei

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a spus că această procedură, numită decontare directă, exista şi până acum, dar era opţională, însă, odată cu schimbarea legislaţiei, acest lucru va deveni obligatoriu pentru întreaga piaţă.

Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

Ordonanţa spune clar că decontarea daunelor se va face clar de firma unde v-aţi asigurat. Şi atunci s-a închis. Şi firmele de asigurări se vor deconta între ele.

Deci nu o să mai fie chestiunea ca dumneavoastră care aveţi o daună de la un alt şofer de autovehicul să luaţi asigurarea respectivului şi aşa mai departe. Consumatorul va fi, să zicem, mulţumit, în sensul că îşi decontează imediat dauna şi companiile de asigurări se decontează între ele.

Decontarea daunei se face de către compania la care m-am asigurat. Şi atunci fiecare asigurat ştie că îşi ia asigurarea la companiile la care crede el ca e mai bine pentru el„, a afirmat Nicu Marcu.

Toate poliţele RCA vor stipula decontarea directă

Cu cât mai repede se aprobă această Ordonanţă de Urgenţă, cu atât mai repede se rezolvă situaţia în piaţă.

Pentru că nu putem să reducem toate cele 3 pieţe pe care noi le reglementăm şi le supraveghem numai la un singur produs din zona asigurărilor, acest produs care e un produs social: RCA.

Chestiunea este că toate disensiunile în piaţa asigurărilor s-au redus la acest produs şi lucrul acesta nu este în regulă„, a mai zis Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger