AcasăNewsVești bune pentru șoferi! Compensarea carburanților se prelungește cu 3 luni. Care...

Vești bune pentru șoferi! Compensarea carburanților se prelungește cu 3 luni. Care va fi noua reducere la pompă

carburantiVești bune pentru șoferi! Compensarea carburanților se prelungește cu 3 luni. Care va fi noua reducere la pompă

Coaliția de guvernare a decis, luni, 19 septembrie, ca măsura de compensare a carburanților cu 50 de bani per litru să rămână în vigoare încă trei luni.

Este vorba atât motorină, cât și de benzină, au declarat surse din coaliția de guvernare, potrivit Mediafax.

Compensarea cu 50 de bani a carburanților se prelungește cu 3 luni

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți a fost luată la finalul lunii iunie 2022. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori.

Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

Surse: PNL a vrut compensarea de 50 de bani doar pentru motorină

Reducerea cu 50 de bani a prețurilor carburanților expiră la finalul acestei luni, iar coaliția de guvernare ar fi luat înițial în calcul să prelungească subvenționarea doar pentru motorină, nu și pentru benzină, potrivit unor surse politice. Argumentul era acela că preţul oricum a scăzut.

Prețurile carburanților au fost compensate timp de trei luni – în iulie, august şi septembrie – iar impactul bugetar este de 900 de milioane de lei.

Benzină a coborât sub 7 lei

Benzina standard a coborât luni sub pragul de 7 lei pe litru în toate staţiile din capitală în urma deciziei Lukoil, MOL şi Rompetrol de a prelua exemplul liderului pieţei, OMV Petrom, de sâmbătă şi de a reduce în acest weekend preţul carburanţilor cu 15 bani/l.

În prezent, cea mai scumpă benzină poate fi achiziţionată cu 6,98 lei/l în câteva staţii OMV, MOL şi Rompetrol, iar cea mai ieftină poate fi cumpărată cu 6,83 lei/l într-o staţie Petrom şi 3 staţii Lukoil, situate în zona Bucureştii Noi/Chitila, relevă datele analizate de Profit.ro, potrivit News.ro.

author avatar
Andreea Vlad
213 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vrajeala ,parca nu tot noi platim din taxe ,ca n-or veni analfabetii astia infipti de straini pe post de kondukatori cu bani de acasa.Tocmai am subventionat rochia ravasitoarei cu gura pana la urechi cu cateva vagoane de benzina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger