AcasăNewsVești bune pentru românii care călătoresc în Italia. Măsura, valabilă din 17...

Vești bune pentru românii care călătoresc în Italia. Măsura, valabilă din 17 mai

ItaliaVești bune pentru românii care călătoresc în Italia. Măsura, valabilă din 17 mai

Italia renunță la carantina obligatorie impusă celor care vin din România și din toate statele Uniunii Europene, dar și celor care sosesc din Marea Britanie sau Israel.

Noua reglementare va intra în vigoare de luni, 17 mai, însă cei care vor intra în Italia vor trebui să prezintă un test COVID-19 negativ.

„Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie si Israel, cu un test negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină”, ​a transmis vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Autoritățile italiene urmează sa furnizeze și alte detalii privind noile reguli de călătorie, scrie Mediafax, care citează presa italiană. De asemenea, Italia dorește să le permită turiștilor din Statele Unite, Canada și Japonia să intre în țară fără carantină, dacă au fost vaccinați, a spus premierul Mario Draghi.

Repornirea turismului, crucială!

Draghi a declarat că revenirea turiștilor este crucială pentru recuperarea celei de-a treia economii din zona euro, care a fost una dintre țările UE cele mai afectate de coronavirus.

Terasele cafenelelor și restaurantelor au fost redeschise în „zonele galbene” ale Italiei luna trecută, iar muzeele și cinematografele s-au redeschis, dar interdicția de circulație în timpul nopții, după ora 22:00, a rămas valabilă.

Rata infecțiilor din Italia a încetinit în ultimele săptămâni, iar până în prezent, aproximativ 26 de milioane de doze au fost administrate în țara cu 60 de milioane de locuitori. Opt milioane de persoane sunt complet vaccinate.

author avatar
Andreea Vlad
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger