AcasăNewsVesti bune pentru romani: Bugetarii ar putea avea inca o zi libera!...

Vesti bune pentru romani: Bugetarii ar putea avea inca o zi libera! Vezi cand!

Bugetarii au noi motive de bucurie. Deputatul PSD Bogdan Diaconu a propus ca ziua de 9 mai sa fie declarata sarbatoare nationala legala in care sa nu se lucreze. Asa ca romanii ar mai putea avea o zi libera, cadou de la Stat.

Daca proiectul de lege, propus de deputatul PSD Bogdan Diaconu, va trece de Parlament, atunci data de 9 mai va fi declarata zi libera pentru romani. Social-democratul propune ca a noua data de 9 mai sa fie declarata Ziua Independentei Nationale a Romaniei, sarbatoare nationala legala, zi nelucratoare, dar si Ziua Parlamentului Romaniei.

“Din 1948 pana in prezent, Romania a sarbatorit la 9 mai ziua independentei. Nicolae Iorga scria in 1927 ca “razboiul de independenta al Romaniei nu are istoria pe care o merita. Astazi putem spune ca zilei de 9 mai 1877 nu i se acorda importata pe care o merita in istoria poporului roman. De aceea propunem ca 9 mai- Ziua Independentei Nationale a Romaniei, care este sarbatoare legala, sa fie declarata zi de sarbatoare nationala legala in care nu se lucreaza”, spune deputatul in expunerea motivatiei proiectului de lege.

Totodata, Bogdan Diaconu vrea ca data de 9 mai sa fie declarata si Ziua Parlamentului: “De asemenea, pentru ca declararea independentei Romaniei din 9 mai 1877 a fost cel mai important act al Parlamentului Romaniei, aceasta zi trebuie sa devina si Ziua Parlamentului, sarbatorita ca atare printr-o sedinta festiva a Camerelor reunite ale Parlamentului”.

author avatar
Alina Costache
415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger