AcasăNewsVesti bune pentru romani: Ar putea beneficia de inca DOUA ZILE LIBERE...

Vesti bune pentru romani: Ar putea beneficia de inca DOUA ZILE LIBERE de sarbatori!

In perioada sarbatorilor de iarna romanii ar mai putea avea inca doua zile libere, a declarat ministrul Turismului, Maria Grapini. Pentru ca zilele de 27 decembrie 2013 si 3 ianuarie 2014 cad vineri, imediat dupa zilele libere legale de 25, 26 decembrie, respectiv 1, 2 ianuarie, bugetarii ar putea avea parte de o vacanta prelungita.

„Noi venim cu o propunere care ar sprijini concediul legat. Sunt intr-o consultare acum cu partenerii de dialog social pentru acest lucru si in momentul in care finalizam voi face o propunere. Sunt mai multe variante, o sa anuntam varianta finala. Oricum nu trebuie deranjata activitatea institutiilor publice care trebuie sa asigure permanenta, iar privatii vor decide ei ce fac cu zilele libere”, a declarat Maria Grapini, ministrul Turismului, citata de rtv.net.

Potrivit Codului Muncii, in prezent bugetarii au liber de sarbatori in zilele de 25 si 26 decembrie si 1 si 2 ianuarie.

De asemenea, romanii mai au liber si in prima si a doua zi de Paste, pe 20 aprilie, si luni, pe 21 aprilie, dar si pe 1 mai. Tot potrivit Codului muncii, prima si a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sarbatoare legale iar bugetarii stau acasa. In 2014, Rusaliile sunt celebrate in zilele de 8 – 9 iunie.

Zi libera legala este si 15 august cand crestinii ortodocsi si catolici celebreaza Adormirea Maicii Domnului, inca un prilej de weekend prelungit caci 15 august pica intr-o vineri.

Foto: oradesibiu.ro

author avatar
Alina Costache
487 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger