AcasăNewsVeşti bune pentru proprietarii de imobile: decizia Parlamentului îi favorizează

Veşti bune pentru proprietarii de imobile: decizia Parlamentului îi favorizează

parlamentȘoc la Parlament: reprezentant AUR, depistat cu gloanțe asupra sa! / Accesul în instituție a fost restricționat

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca noul mod de calcul al impozitelor pe clădiri, pe baza grilei notariale, prevăzut în Ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului Fiscal, să fie aplicat de la 1 ianuarie 2025, eliminând prevederile introduse în Senat care presupuneau majorarea cu 50% a impozitelor locale.

Cu alte cuvinte, impozitele pe clădiri ar putea crește de la 1 ianuarie 2025, în loc de 2023.

Suprataxarea contractelor part-time, valabilă

Comisia a mai decis şi ca suprataxarea contractelor de muncă part-time să rămână în continuare cum este prevăzut în Ordonanţă, amendamentul de eliminare a acestei prevederi, aparţinând mai multor deputaţi PNL, printre care Raluca Turcan, Robert Sighiartău, precum a unor deputaţi USR, fiind respins de comisie.

Comisia a aprobat şi un alt amendament care prevede că „în cazul dividendelor distribuite în baza situaţiei financiare interimare întocmite în cursul anului 2022, cota de impozit pe dividende este de 5%, fără recalcularea impozitului pe dividendele respective, după regularizarea acestora pe baza situaţiilor financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2022, aprobate potrivit legii”.

author avatar
Andrei Ștefan
912 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger