AcasăNewsVesti bune pentru cei care au picat Bac-ul: Anunt important al ministrului...

Vesti bune pentru cei care au picat Bac-ul: Anunt important al ministrului Educatiei!

Candidatii care nu s-au prezentat la bacalaureat in ultimii ani sau care nu au promovat examenul vor putea participa la o sesiune speciala, care ar putea fi organizata in februarie-martie, acestia putand sa beneficieze si de meditatii platite de stat.

Posibilitatea de organizare a acestei sesiuni speciale este prevazuta intr-o ordonanta de urgenta care modifica Lega educatiei si care a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

„In cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat speciala, aprobata prin ordin al ministrului educatiei nationale”, se arata in ordonanta.

Potrivit aceluiasi act normativ, „fiecare absolvent poate beneficia o singura data de finantare pentru a participa la cursurile de pregatire”.

„In situatia in care absolventii studiilor liceale nu au sustinut, nu au promovat examenul national de bacalaureat, acestia pot beneficia de cursuri de pregatire pentru examenul de bacalaureat, organizate la nivelul unitatilor de invatamant liceal, precum si la nivelul institutiilor de invatamant superior acreditate. Fiecare absolvent poate beneficia o singura data de finantare pentru a participa la cursurile de pregatire pentru examenul de bacalaureat. Cursurile de pregatire in vederea promovarii examenului national de bacalaureat, aprobate de Ministerul Educatiei Nationale, se desfasoara potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale”, prevede ordonanta.

Oficialii MEN spune ca meditatiile ar putea incepe in octombrie si ar dura pana in ianuarie, iar sesiunea speciala ar putea fi organizata in perioada februarie-martie.

author avatar
Alina Costache
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger