AcasăNewsVești bune pentru bucureșteni! Crește subvenția achitată de primărie pentru gigacalorie /...

Vești bune pentru bucureșteni! Crește subvenția achitată de primărie pentru gigacalorie / Cât vor plăti la iarnă pentru căldură

incalzireVești bune pentru bucureșteni! Crește subvenția achitată de primărie pentru gigacalorie / Cât vor plăti la iarnă pentru căldură

Nicușor Dan vine cu o veste îmbucurătoare pentru bucureșteni, după ce în ultima perioadă aceștia au fost îngroziți de veștile că vor plăti dublu la întreținere iarna care vine.

Primarul general al Capitalei i-a asigurat pe bucureșteni că vor plăti în această iarnă același preț pentru gigacalorie, de circa 350 de lei. Motivul este faptul că subvenția achitată de primărie va crește de la 550 la 800 de lei pe gigacalorie.

Prețul gigacaloriei rămâne același cu cel dinainte de majorare

Nicușor Dan a explicat că prețul de producție a crescut cu 25%, ajungând la 1.150 de lei pe gigacalorie.

„Pe angajamentul nostru de a păstra prețul pentru populație de 350 de lei gicacaloria, din acești 1.150 de lei, cetățenii bucureșteni vor plăti 350 și primăria 800 în lunile care urmează. Prețul cu care noi funcționăm încă din martie 2021 o să funcționeze și în această iarnă. Subvenția pentru termie, care era în jur de 550 de lei, o să ajungă 800 de lei”, a explicat primarul general.

Acesta a precizat că se așteaptă ca subvenția totală pe care Primăria Capitalei trebuie să o suporte în anul 2023 să fie de 1,5 – 1,6 miliarde lei.

Iarna care vine este prima după 11 ani în care bucureștenii racordați la sistemul centralizat vor plăti un preț mai mare pentru gigacalorie.

La finalul iernii trecute, Consiliul General al Municipiului București a votat creșterea prețului local de facturare a energiei termice livrate prin sistemul de termoficare. Astfel, după 11 ani în care a fost menținută la același nivel, 137 de lei fără TVA, gigacaloria costă acum în București 330 de lei, fără TVA.

author avatar
Andreea Vlad