AcasăNewsVesti bune de la guvernanti: "Avem cel putin 4 solutii pentru marirea...

Vesti bune de la guvernanti: „Avem cel putin 4 solutii pentru marirea salariilor!”

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a anuntat ca este foarte posibil ca salariile bugetarilor sa fie majorate din 2014, existand cel putin patru solutii la momentul actual.

Voinea a precizat, pentru Romania TV, ca favoritii noii grile de salarizare vor fi doctorii si profesorii, insa exista posibilitatea ca majorarea salariilor din aceste domenii sa se faca in baza unor criterii de performanta.

In plus, ministrul delegat pentru Buget sustine ca guvernantii au mai mult parghii prin care sa efectueze maririle de salarii. „O varianta este sa mergem cu cresterea cu rata inflatiei pentru toate salariile bugetare. O alta varianta este sa mergem cu o crestere mai mare pentru o anumita categorii de bugetari si fara crestere pentru alte categorii de bugetari. O alta varianta este sa mergem cu o crestere mai mare pentru bugetari pana la un anumit salariu si nicio crestere pentru bugetarii care au peste un anumit salariu. Alta varianta este sa incercam aplicarea unui procent din schema legii salarizarii unitare” a fost anuntul datator de sperante dat de Liviu Voinea.

Vizavi de pensii, ministrul delegat pentru Buget a afirmat ca acestea vor fi indexate, in 2014, cu rata inflatiei, respectiv cu circa 4%.

author avatar
Cristi Ionita
1.615 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger