AcasăNewsVestea primită de Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei. Ce a decis...

Vestea primită de Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei. Ce a decis instanța în cazul contestaţiei în anulare

Aflat, din câte se știe, în Grecia, fostul edil general al Capitalei află, vineri, decizia în cazul unei contestații depuse la instanță, după condamnarea primită în România.

Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis în principiu o contestaţie depusă de către Sorin Oprescu, în care acesta solicită anularea condamnării de 10 ani şi 8 luni închisoare primită într-un dosar de corupţie, potrivit agerpres.ro.

Ce presupune acest pas? Admiterea în principiu este o etapă preliminară, judecarea pe fond a contestaţiei urmând să se facă pe data de 16 decembrie. Oprescu urmează să fie citat la acest termen.

Decizia instanței

„În baza art. 431 Cod de procedură penală, admite în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 16.12.2022, ora 12,00, pentru când se citează contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea şi se încunoştiinţează apărătorul ales al acestuia.

În baza art. 430 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.12.2022”, se menționează în decizia CAB, conform sursei citate.

Condamnat definitiv, în mai

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, a fost condamnat definitiv, pe 13 mai, la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Oprescu a fost trimis în judecată în octombrie 2015, DNA-ul acuzându-l luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și constituire a unui grup infracțional organizat.

Fostul primar Oprescu a plecat din țară înainte de pronunțarea sentinței definitive, fiind localizat în Grecia.

author avatar
Andrei Coman
634 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger