AcasăNewsVestea pe care o primesc beneficiarii cardurilor de energie. Anunț de ultimă...

Vestea pe care o primesc beneficiarii cardurilor de energie. Anunț de ultimă oră al ministrului Adrian Câciu

sursa foto: Facebook/Compania Naţională Poşta Română

A început luna noiembrie, iar iarna se apropie tot mai mult. Deja mulți români se gândesc cum vor face față facturilor la energie, în sezonul rece.

Ministrul din Guvernul Ciolacu vine cu o veste de ultimă oră pentru cei aproape două milioane de români, beneficiari ai voucherelor pentru energie.

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la finalul lunii martie a anului viitor – anunță oficialul din Executiv.

Adrian Câciu – ministrul investițiilor și proiectelor europene – a făcut anunțul joi dimineață.

„O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe”, a dat de veste Câciu, într-o postare pe Facebook.

(sursa foto: Adrian Câciu/facebook)

Discuții cu reprezentanții Comisiei Europene

Ministrul a anunțat că s-au purtat discuții cu reprezentanții Comisiei Europene. Și că, în perioada următoare, se vor face demersuri pentru modificarea legislației, astfel încât acordul să fie implementat rapid.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a mai notat ministrul Adrian Câciu în mesajul transmis în 2 noiembrie, pe rețeaua de socializare.

author avatar
Andrei Coman
575 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger