AcasăNewsVestea mortii profesorului Zoe Petre, primita cu regret de fostii colegi -...

Vestea mortii profesorului Zoe Petre, primita cu regret de fostii colegi – din lumea politica si universitara

Pierdere grea in randul celor care au cunoscut-o si apreciat-o pe Zoe Petre, istoricul care a parasit aceasta lume in cursul diminetii de vineri.

Vestea trista a plecarii dintre cei vii a istoricului si, totodata, fostului consilier prezidential a iscat un val de reactii, atat in randul actantilor scenei politice, cat si al colegilor de la Facultatea de Istorie.

„In calitate de consilier al presedintelui Emil Constantinescu, pe probleme de politica externa, a fost un om cu care am cooperat perfect. Ne-am inteles intotdeauna chiar si in cele mai mici detalii foarte bine. (…) A fost un om minunat si un profesor, istoric de anvergura, cred ca a avut o influenta cat se poate de pozitiva in munca (…) politica pe care a avut-o”, a transmis fostul premier Petre Roman, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

La randul sau, aflat la Senat, Calin Popescu Tariceanu a evocat personalitatea celei care a fost Zoe Petre. „Sunt foarte afectat de stirea aceasta. Regret foarte mult pentru ca a fost si o personalitate deosebita in domeniul academic, dar a avut si un rol politic important (…) regret foarte mult disparitia ei din viata”, a declarat al doilea om in stat.

„Profesorul nostru admirat si iubit”

Colegii din cadrul Facultatii de Istorie a Facultatii Bucuresti, unitate de invatamant al carei decan a fost, o perioada insemnata, Zoe Petre, au distribuit, pe Facebook, mesajul facut public, prin intermediul aceleiasi retele de socializare, de catre reprezentantii Departamentului de Istorie antica, Arheologie, Istoria Artei, in semn de pretuire a memoriei cadrului didactic. „In aceasta dimineata a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat si iubit. Despre ceea ce a insemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenti si colegi vom depune marturie, cu recunostinta si emotie, intotdeauna. Sit Tibi Terra Levis”, transmit acestia.

Fostul consilier prezidential a pierit la varsta de 77 de ani, dupa ce in ultima perioada fusese internata intr-un spital din Capitala, pe fondul unor probleme de sanatate.

sursa foto: Facebook/Departamentul de Istorie antica, Arheologie, Istoria Artei

author avatar
Cristina Stefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger