Cauta

Vestea lui Traian Băsescu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: „Trebuie să ai o Armată ca să rezişti”

China, cu degetul pe trăgaci. Reuniune de securitate în Taiwan / Taipei prelungește durata serviciului militar - VIDEO / Foto: Facebook

Traian Băsescu este de părere că România trebuie să reintroducă stagiul militar obligatoriu. De ce „umbrela” NATO nu este de-ajuns? Tot fostul preşedinte explică procedura prin care eşti apărat, în caz de invazie.

Stagiul militar obligatoriu ar trebui reintrodus în România, crede fostul președinte Traian Băsescu, arătând că, în cazul unei invazii, trebuie să existe o armată care să poată rezista până când se mobilizează forțele NATO.

Băsescu l-a ironizat pe Ciolacu

Băsescu a menţionat că la una dintre ședințele CSAT a acuzat de trădare un premier, trădare însemnând tăierea bugetului pentru Apărare.

Băsescu a fost întrebat, la Digi 24, ce părere are despre faptul că, după doi ani de război, aflăm că România nu are rezervişti pentru armată şi că nu producem suficientă muniţie NATO.

Rămânem cu o singură soluţie pentru a crea un număr suficient de militari – reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ştiu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră.

Uitaţi-vă până şi la Ciolacu, care sunt convins că nu înţelege mare lucru, el când îl cauţi spune ‘avem asigurată securitatea de cea mai puternică alianţă din istorie, de NATO’.

Da, numai că domnul Ciolacu nu ştie că ai obligaţia să te poţi apăra câteva luni până când vin forţele NATO să te ajute, în cazul unei invazii. Ce înseamnă 2.000 de puşcaşi marini la Kogălniceanu şi 1.000 de militari străini la Cincu sub comandă franceză?

Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îţi permită să rezişti 45 – 60 de zile, până când NATO îşi mobilizează resursele de război să te poată ajuta„, a afirmat Băsescu.

Va folosi Putin arma nucleară?

Întrebat despre riscul utilizării armei nucleare de către Rusia, fostul președinte a spus că nu crede în acest scenariu acum: „Nu cred că Putin ia în considerare utilizarea armei nucleare acum. Cred că, cel puțin acum, privind la situația frontului din Ucraina, nu are niciun motiv”.

Întrebat cum îl percepe acum pe Vladimir Putin, față de cum îl știa, fostul președinte a răspuns: „La fel”. Băsescu a spus că a avut o „relație de comunicare” cu președintele Rusiei.

Băsescu a mai avertizat că Rusia trebuie privită ca o forță care domină încă Marea Neagră și a reluat declarațiile conform cărora obiectivul lui Putin este să ajungă la gurile Dunării, pentru că „atunci va putea lua Transnistria”.

Ultimele stiri

  • Vrea Emmanuel Macron să preia controlul Uniunii Europene ?
  • Ucraina poate să facă mai mult cu mai puțin. O strategie pentru a supraviețui Rusiei
  • Cum a ajuns lumea să aibă datorii de 315 trilioane de dolari
  • Biden strică tranziția ecologică pentru a ține în frâu China?
  • Sondaj Sociopol: Firea îi suflă în ceafă lui Nicușor Dan
  • Dan Tocaci, periculosul Dan Tocaci
  • Dani Mocanu dezvăluie cum a făcut 600.000 de dolari pe TikTok!/„Așa mi-a spus doamna de la ANAF”
  • Noi amănunte în cazul morții Raisei, copila de 2 ani din Dolj. Cine e principalul suspect/Ce povestește bunica fetiței – VIDEO
  • AUR, Smirnă și Tămâie. Magia prin care libanezul Murad se vrea împărat la Mangalia, să-și bage calul troian în Primărie
  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Exit mobile version