AcasăNewsVestea lui Traian Băsescu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: "Trebuie să ai...

Vestea lui Traian Băsescu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: „Trebuie să ai o Armată ca să rezişti”

China, cu degetul pe trăgaci. Reuniune de securitate în Taiwan / Taipei prelungește durata serviciului militar - VIDEO / Foto: Facebook

Traian Băsescu este de părere că România trebuie să reintroducă stagiul militar obligatoriu. De ce „umbrela” NATO nu este de-ajuns? Tot fostul preşedinte explică procedura prin care eşti apărat, în caz de invazie.

Stagiul militar obligatoriu ar trebui reintrodus în România, crede fostul președinte Traian Băsescu, arătând că, în cazul unei invazii, trebuie să existe o armată care să poată rezista până când se mobilizează forțele NATO.

Băsescu l-a ironizat pe Ciolacu

Băsescu a menţionat că la una dintre ședințele CSAT a acuzat de trădare un premier, trădare însemnând tăierea bugetului pentru Apărare.

Băsescu a fost întrebat, la Digi 24, ce părere are despre faptul că, după doi ani de război, aflăm că România nu are rezervişti pentru armată şi că nu producem suficientă muniţie NATO.

Rămânem cu o singură soluţie pentru a crea un număr suficient de militari – reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ştiu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră.

Uitaţi-vă până şi la Ciolacu, care sunt convins că nu înţelege mare lucru, el când îl cauţi spune ‘avem asigurată securitatea de cea mai puternică alianţă din istorie, de NATO’.

Da, numai că domnul Ciolacu nu ştie că ai obligaţia să te poţi apăra câteva luni până când vin forţele NATO să te ajute, în cazul unei invazii. Ce înseamnă 2.000 de puşcaşi marini la Kogălniceanu şi 1.000 de militari străini la Cincu sub comandă franceză?

Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îţi permită să rezişti 45 – 60 de zile, până când NATO îşi mobilizează resursele de război să te poată ajuta„, a afirmat Băsescu.

Va folosi Putin arma nucleară?

Întrebat despre riscul utilizării armei nucleare de către Rusia, fostul președinte a spus că nu crede în acest scenariu acum: „Nu cred că Putin ia în considerare utilizarea armei nucleare acum. Cred că, cel puțin acum, privind la situația frontului din Ucraina, nu are niciun motiv”.

Întrebat cum îl percepe acum pe Vladimir Putin, față de cum îl știa, fostul președinte a răspuns: „La fel”. Băsescu a spus că a avut o „relație de comunicare” cu președintele Rusiei.

Băsescu a mai avertizat că Rusia trebuie privită ca o forță care domină încă Marea Neagră și a reluat declarațiile conform cărora obiectivul lui Putin este să ajungă la gurile Dunării, pentru că „atunci va putea lua Transnistria”.

author avatar
Andrei Ștefan
520 afisari

24 COMENTARII

  1. Tupeu maxim dupa ce a dat afara juma’ din militari specialisti A zis ca nu are nevoie de ei.Cine drac’ mai asculta aburelile lui?

    • Reintrodus serv militar obligatoriu. 3 ani la marina si 2 ani la uscat. Sa aiba timp racanul sa dobandeasca cunostinte militare.

      • @Slt Antoche Relu2024-03-06 20:31 At 20:31:01
        Voi nu aveti nici marina nici forte de uscat
        6 tancuri si bricul mircea….la ce va trebuie „racani”….
        „Noiembrie 2017! Pregătirile pentru defilare stau in pixul lui. Îl cheamă pe neicusoru Fiifor (bulibașă la armata) la raport. Totul ok? Da, zice fiifor. Din cele 280 erau doar 6(șase) funcționale! Tudose ia foc.
        Dragnea, de față, zâmbea pe sub mustata. Ăsta e momentul când era Tudose sa-l caftească pe Dragnea, despărtiti greu de SPP!”
        https://www.ziuaveche.ro/zvonul-zilei/amintiri-cu-tudose-premier-303571.html

  2. ideea nu-i rea, ar mai disciplina puțin tineretul axat pe pileală, păcănele și droguri 😉
    însă: instrucție serioasă, fără pas de defilare și uraaa la boscheți!

    • da, da, nu-i rea deloc dupa ce ca sunt drogati le mai dai si arma pe mana. ai vazut ce fac aia din carteluri? vrei asa si prin rrumanistan ? vezi ca astia incep cu tine ceea ce nu ma dernajeaza da dupa aia or sa vina la mine si io n-am chef la batranete de tampenii din astea. hai eject cu vrajeli din astea tovarashe

      • Boss degeaba iti tremura kilotzii, ca in armata ai doar pusca goala fara cartuse. Cartuse primesti doar la tragere in poligon sub stricta supraveghere. Cartusele la liber sunt doar pe timp de razboi. Cred ca au fost mai multi morti in Romania cu topoare in cap, decat impuscati in serviciul militar.

        • sub stricta supraveghere – supravegheaza tu, superficial nu strict, 10 macar nu 100, de drogati
          doar la tragere in poligon – suficient, survivorii pleaca cu armele pe strada
          ps
          mai primesti si in garda iar depozitele pot si vor fi sparte mai ales cand au drogu-n nas si sunt zmei nu doar se cred
          asa e daca n-ati avut niciodata de a aface cu drogati, o sa fiti mai surprinsi decat coloneii si prefectii de la revolutie care stateau ca prostii cu telefonul in mana in pozitie de drepti si intrebau – eu acum ce fac?
          hai jet si la gara tovarashi! duceti-va voi cu trupetii! io am treaba!

      • Boss nu vor atinge nici o arma. Armele de instructie vor fi din lemn. Pe alea adevarate le vor primi in linia intai.

  3. da-te-n plua de chiorete cu armata ta obligatorie.
    bulangiul a turnat cat a putut, a pfutut pe toata lumea si s-a razbunat la greu, a adunat averi uriase, iar acum sa vina armata obligatorie sa-i apere lui amantele si furaciunile si neamurile ipocrite si buzate si subculte.
    mars, chiorete!
    voi meritati deposedati de averi, de sutele de hectare de la nana si lasati in curu’ gol intre hiene.

  4. Prima întrebare ar fi cine îl mai ascultă pe acest gunooi stradal, turnător ordinar?
    A doua pentru a reintroduce stagiul militar obligatoriu trebuie schimbată Constituția. Nimeni nu va vota pentru asta, dar nu se va prezenta la referendum!
    Plătim, ca țară, sume enorme pentru apărare, contribuim la bugetul NATO ? Atunci să ne apere în caz de pericol. Sau ei încasează doar banii, ne apără doar când nu ne amenință nimeni?!

  5. ce-a facut basescu+oprea cu pensiile militarilor?
    basescu+oprea au facut ca cei mai buni militari sa paraseasca sistemul pentru ca asa au vrut ei. neamuri proaste si tradatori de patrie!
    de va ajunge razboiul si prin romania,… cu siguranță ca multi vor plati pt. cum si-au batut joc de tara.

  6. @ ,,Floriiiiin Călinescuuuuu” , de la Nicolae Ceaușescu, este nostalgic al ,,votului obligatoriu” , ?

  7. @ Traian Băsescu s-a recomandat democrat în societate democratică, în care vrea și ,,armată obligatorie”, ca să fie apărat, ? Și polițiștii cereau autovehicule mai rapide și mai puternice, ca să urmărească hoții, când era Traian Băsescu președinte, ?

    • Veti merge in armata. Simplu.
      Va vor trimite in ucraina sa impuscati rusi.
      90% veti muri acolo. 10% veti fi invalizi.
      Gagicile voastre vagaboande se vor ruga de noi mosiii.

  8. Pertov daca vesticii vor ca Romania sa fie capabila de a rezista mai mult, trebuie sa o doteze cu arme nucleare, asa cum si Polonia si Slovacia si Moldova, tari din „prima linie” trebuie sa aiba. 10 – 20 de focoase nucleare, amplasate in Romania ar pune pe ganduri orice cretin care ar vrea cucerirea Romaniei. Altfel, totul va fi inutil. Militari capabili de lupta in conditiile de astazi nu se pot forma in 3 luni. Insa, dupa aceasta „instruire” acesti tineri vor fi obligati, asa cum au fost parintii si bunicii nostrii sa -si dea sangele si viata pentru pentru interese staine, prin stepele Rusiei. Prin aceasta instruire, combatanti fiind, ei vor fi in 3 luni carne de tun in folosul tarii care te-a repus Presedinte dupa ce poporul roman te-a ejectat,… tara pentru care uneltesti acum.
    Asa ca Pertov, lasa-o moarta. Nu soarta acestei tari te-a macinat si nu te macina pe tine. Armata obligatorie pentru care uneltesti acum, va fi ultima lovitura aplicata poporului roman, asa vom ramane si fara tinerii tarii, ultima avere pe care o mai avem.

  9. „10 – 20 de focoase nucleare, amplasate in Romania ar pune pe ganduri orice cretin care ar vrea cucerirea Romaniei.”
    subestimezi masiv cretinii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger