AcasăNewsVestea care pică precum un trăsnet! Dolarul a sărit de pragul de...

Vestea care pică precum un trăsnet! Dolarul a sărit de pragul de 5 lei pe interbancar

(sursa foto: jurnaluldearges.ro)

În așteptarea cursului de schimb ce va fi anunțat joi, 22 septembrie, de către Banca Națională a României (BNR), s-a aflat ce salt a făcut moneda americană în interbancar.

Dolarul a trecut de pragul de 5 lei, ajungând la 5,0335 pe cotaţiile interbancare, potrivit stiripesurse.ro. Cât privește moneda europeană, euro era cotat joi dimineaţă la 4,9420 lei. Sub cursul anunţat miercuri de Banca Națională a României, de 4,9436 lei.

Cât fusese cotat dolarul miercuri

Pe de altă parte, pe piaţa internaţională dolarul a urcat la un nou maxim al ultimelor două decenii. Iar acţiunile au scăzut joi, investitorii fiind neliniştiţi de perspectivele agresive ale Rezervei Federale americane privind ratele dobânzilor din SUA şi pregătiţi pentru noi majorări în Europa în cursul zilei, potrivit aceleiași surse.

Conform informațiilor postate pe site-ul BNR, în 21 septembrie dolarul a fost cotat la 4,9764 lei, iar euro la 4,9436 lei. Așadar, miercuri dolarul american a fost mai scump decât moneda europeană.

sursa foto: captură site bnr.ro

Informația că dolarul american a urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani a venit în contextul anunțul președintelui rus privind mobilizarea parțială în Rusia. Citiți mai multe AICI: Putin saltă dolarul american!

author avatar
Andrei Coman
314 afisari

4 COMENTARII

  1. Si chinezii nedumeriti intreaba pe arabi Tze E Aia Tzolar?…..si arabii raspund….Allahu Akbarrr-nimeni nu a auzit de asa ceva,nu stim…..ha ha ha stupid people…..sa va bagati in fund hartie igienica cu dolari

  2. GOGOASA DOLAR CRESTE UMFLAT IN VREME DE INFLATIE !!!!!!!!!!!,crescut artificial in fata unei crize globale pe care a provocat-o din vanzarea de arme si munitie .
    Daca vine scadenta cu China ? dezastrul va fi la el acasa in America.

  3. Adică hârtia aia higienica tipărită cu trilioane le în pandemie, care a dus inflația pana la Cer în US nu mai este de găsit, motiv pentru care se arunca cu alte valute pentru a face rost de…, hârtie higienica. Specula asta ordinara trebuie anchetata urgent de Parchet pentru faptul ca prejudiciază debitorii în dolari, specula find scoasa din Codul penal pentru a încuraja…, speculanții. Legislație de kakat.Dar cum romanii stau încă ca boul pe coada și nu fac nimic n-au decât sa plătească o marfa cât nu face, ca fraierii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger