AcasăNewsVESTE SOC in INVATAMANTUL ROMANESC! Ce se va intampla cu clasele de...

VESTE SOC in INVATAMANTUL ROMANESC! Ce se va intampla cu clasele de a IX-a!

Din cauza neocuparii locurilor, intre 75 si 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiintate din toamna, iar pana la 150 de norme vor fi reduse, a declarat, joi, inspectorul general scolar al Capitalei, adaugand ca profesorii care ar putea fi afectati de diminuarea numarului de clase sunt cei  de la disciplinele tehnologice.

Inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru, a declarat ca pe baza primei repartizari computerizate in licee, a fost facuta o analiza din care rezulta ca din toamna ar putea sa dispara intre 75 si 115 clase de a IX-a.

„Asteptam rezultatele la a doua repartizare computerizata in liceu, dar dupa o prima analiza pe care am facut-o, am constatat ca din toamna ar putea disparea intre 75 si 115 clase din invatamantul tehnologic, aceasta implicand reducerea pana la 150 a normelor pe discipline tehnologice”, a spus Traistaru, citat de realitatea.net.

Declaratiile au fost facute joi dimineata, cand a inceput cea de a doua etape a repartizarii computerizate in licee. Inspectorul general scolar al Capitalei a precizat ca exista posturi ocupate prin suplinire si acestea ar urma sa fie diminuate prioritar.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va face o alta analiza in data de 2 august, cand se va putea sti precis care va fi situatia locurilor in clasa a IX-a, dupa a doua repartizare, respectiv cate clase nu au elevi si ar trebui desfiintate, tot atunci fiind analizata si situatia normelor didactice pe discipline.

Fotot: magazinsalajean.ro

author avatar
Alina Costache
1.970 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger