AcasăNewsVeste rea pentru românii cu credite. Indicele ROBOR la 3 luni, o...

Veste rea pentru românii cu credite. Indicele ROBOR la 3 luni, o nouă creștere: la cât a urcat

roborIndicele ROBOR la trei luni a urcat din nou. La ce valoare a ajuns joi, 6 octombrie

S-au aflat cele mai recente informații venite de la Banca Națională a României (BNR) cu privire la valoarea indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut, miercuri, 18 mai, față de ziua precedentă – din câte reiese din datele făcute publice pe site-ul BNR.

La cât a ajuns ROBOR la 3 luni

Astfel, ROBOR la 3 luni, indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a ajuns, miercuri, la 5,57% pe an, față de 5,53% cât fusese marți.

De asemenea, și ROBOR la 6 luni, indicele utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut față de ziua anterioară. Miercuri, acesta a ucat la 5,80% pe an, față de 5,75% cât fusese marți, 17 mai.

Dobânda-cheie, majorată la 3,75 % pe an

Vă amintim că săptămâna trecută, BNR-ul a transmis că în ședința din 10 mai, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis „majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75 la sută pe an, de la 3,00 la sută pe an, începând cu data de 11 mai 2022”.

De asemenea, s-a hotărât și „majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 4,75 la sută pe an, de la 4,00 la sută pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 2,75 la sută, de la 2,00 la sută pe an, începând cu data de 11 mai 2022”, s-a mai precizat într-un comunicat transmis la acea dată de Banca Națională a României.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger