AcasăNewsVeste proastă pentru primarul Clotilde Armand. Ce a anunțat prefectul Capitalei referitor...

Veste proastă pentru primarul Clotilde Armand. Ce a anunțat prefectul Capitalei referitor la cererea privind starea de alertă în sectorul 1

Veste proastă pentru primarul Clotilde Armand. Ce a anunțat prefectul Capitalei referitor la cererea privind starea de alertă în sectorul 1 (foto: facebook)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut, joi, 10 iunie, noi declarații cu privire la situația din sectorul 1, cunoscută în spațiul public drept ”criza gunoaielor”.

În contextul în care încă de zilele trecute primarul sectorului 1 anunța că a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă în sectorului 1, prefectul a anunțat, joi, că se caută în continuare soluții în toată această chestiune ce ține, de zile întregi, captată atenția locuitorilor acestui sector, dar nu numai.

Mai nou, Alin Stoica a anunțat că, la momentul de față, nu poate da undă verde cererii venite de la nivelul Primăriei Sectorului 1. Și a adus în discuție constatările venite de la responsabilii din domeniul sanitar și de mediu.

Prefectul Capitalei: În acest moment nu pot să dau acordul

”Am primit documentații, parțial, de la DSP (Direcția de Sănătate Publică-n.n) și Garda de Mediu în dimineaţa aceasta am primit documentaţia şi nota de constatare. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.

Deci în acest moment, autoritățile responsabile în domeniul sanitar și de mediu nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă la adresa locuitorilor încât să se poată institui măsuri de urgenţă, excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei”, a anunțat Stoica.

Așadar, s-a aflat că nu se dă curs cererii privind declararea stării de alertă în sectorul 1. ”Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul, în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic și să nu ajungem să existe un pericol real pentru sănătate. În acest moment, însă, nu pot să dau acordul pentru solicitarea (…) Sectorului 1”, a mai punctat prefectul Capitalei.

Ce spunea și premierul Cîțu

Recent, și premierul Cîțu, întrebat despre problema de la sectorul 1, făcuse trimitere la Garda de Mediu, cerând să se facă verificări și, dacă se găsesc vinovați, să se dea amenzi.

”În primul rând, cred că este important ca toți cei care aveau acolo contracte semnate să și le respecte, și de-o parte, și de alta. Deci contractele trebuie respectate, cetățenii Bucureștiului nu trebuie să sufere de pe urma unei dispute în instanță. Până la o decizie în instanță, şi prestatorul de servicii, şi primăria, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele. Şi după aceea, vedem deciziile în instanță. Bineînţeles că ceea ce vedem nu este un lucru ok.

Eu sper ca Garda de Mediu să își facă datoria şi, dacă găsește vinovați şi unde găsește, acolo trebuie să meargă în forță și să amendeze. Dar în acest moment – am avut o discuţie și cu prefectul astăzi – lucrurile sunt puțin complicate. Nu știu dacă intervenția mea în acest moment este salutară, dar este important ca să se respecte contractele, și la prestator, și la primărie. Sunt contracte semnate, sunt contracte în vigoare și până la decizia instanței, și de-o parte și de alta, trebuie să fie respectate contractele”, declarase premierul miercuri, 9 iunie, după ședința de Guvern.

164 afisari

2 COMENTARII

  1. Astia se joaca cu declararea starii de alerta. Starea de alerta poate fi instituita pe motive strict OBIECTIVE, nu SUBIECTIVE, generate de minti bolnave, pline de ura.

    • Nu e de ura.Ci de bani .In starea de alerta poate incheia orice contract fara licitatie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger