AcasăNewsVeste proasta de la BEC pentru USR si PLUS

Veste proasta de la BEC pentru USR si PLUS

Dupa ce au strans doscumente si semnaturi, useristii si reprezentantii partidului lui Dacian Ciolos au mers la Biroul Electoral Central, gata sa-si inscrie alianta pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

UPDATE: Dacian Ciolos a reactionat dupa decizia BEC. „Este o insulta la adresa electoratului si un act nedemocratic total. PSD si ALDE, impreuna cu satelitii sai, distrug principiul elementar al democratiei prin incalcarea dreptului de a candida si a fi ales. Vom face toate demersurile necesare si vom protesta pana cand acest act nedemocratic si ilegal va fi indreptat”, a anuntat, intre altele, fostul sef al Guvernului tehnocrat, pe o retea de socializare.

Doar ca BEC nu le-a dat tocmai vestea la care sperau. Mai exact, din cate au anuntat reprezentantii formatiunilor politice, Biroul Electoral Central a hotarat, joi, sa respinga cererea de inscriere in competitia electorala pentru europarlamentare al Aliantei 2020 USR PLUS. Decizia BEC s-a bazat pe faptul ca nici Dan Barna si nici Dacian Ciolos nu figureaza ca presedinti ai USR, respectiv PLUS, in Registrul partidelor politice. „N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor doua partide si vointa celor 14.000 de membri. Nu conteaza nici cele 200.000 de semnaturi pe care le-am strans”, s-au plans cei de la PLUS, pe Facebook. Acestia au gasit si un „vinovat” pentru aceasta situatie – aratand cu degetul inspre seful PSD. „Ne-au respins cererea pentru ca lui Liviu Dragnea ii este teama de Alianta 2020 USR PLUS, de „Fara Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce inseamna aceasta Alianta si de toate sperantele care sunt legate de ea”, sustin reprezentantii formatiunii fosutlui premier Ciolos.

In timp ce Barna a fost ales lider al USR in toamna lui 2019, Ciolos detine prima functie in cadrul PLUS incepand din februarie acest an. Doar ca, useristii amintesc faptul ca s-au adresat instantei pentru a inregistra aceasta situatie, Tribunalul Bucuresti inca nu a dat o decizie definitiva in aceasta privinta. De unde, iata, si decizia de joi. Hotararea poate fi, insa, atacata la Inalta Curte.

sursa foto: facebook.com/PartidulPlus

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger