AcasăNewsVeste pentru șoferi! Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA. „Este o soluție...

Veste pentru șoferi! Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA. „Este o soluție temporară”

sursa foto: Facebook/Marcel Boloș

Șoferii primesc o veste din direcția Executivului, cu privire la prelungirea plafonării tarifelor la polițele RCA.

Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor la RCA. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut un anunț în această privință. Totul, în contextul în care mai sunt doar câteva zile din luna în curs, iar actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 31 martie.

Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024.

Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca prețuri de referință pentru polițele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a polițelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflației)”, a transmis Marcel Boloș marți seară, 26 martie, pe pagina sa de Facebook.

„Este o soluție temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto”

Ministrul Finanțelor vorbește despre o „soluție temporară” și spune că problemele nerezolvate ce există încă în piața asigurărilor auto își vor găsi răspuns odată cu modificările legislației naționale privind asigurările RCA. „Este o soluție temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto, care se traduc printr-o piața caracterizată de un dezechilibru între cerere și ofertă.

Aceste probleme își vor găsi răspunsul odată cu modificările legislației naționale privind asigurările RCA. Până atunci, nu putem neglija riscul la care sunt supuși șoferii când au loc accidente în care sunt implicate vehicule neasigurate.

La 31 decembrie 2023, din 10 milioane de vehicule din parcul național auto, doar 7 milioane erau asigurate. În același timp, datele arată că într-un singur an se produc peste 25.000 de accidente în toată țara”, a mai scris Marcel Boloș în aceeași postare.

author avatar
Andrei Coman
186 afisari

2 COMENTARII

  1. Dle ministru, cu toată stima dar Dvs. chiar nu știți cât au sărit prețurile la asigurări și mai ales ați lăsat ASF-ul să aibă profit de peste 30%, culmea crescând valoarea poliței CASCO al șoferului victimă. Mă întreb cât e prețul real dacă prețul plafonat la RCA este f.piperat pentru tinerii posesori de mijloace auto.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger