AcasăNewsVeste extraordinară de la Comisia Europeană: încep procedurile pentru aderarea României la...

Veste extraordinară de la Comisia Europeană: încep procedurile pentru aderarea României la spațiul Schengen

schengenVeste extraordinară de la Comisia Europeană: încep procedurile pentru aderarea României la spațiul Schengen

Comisia Europeană anunță că România și Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen și vor fi demarate procedurile pentru aderare în cel mai scurt timp posibil.

„Bulgaria și România sunt pregătite să adere pe deplin la spațiul Schengen. Colaborăm îndeaproape cu Președinția Consiliului pentru ca o decizie să fie luată cât mai curând posibil”, anunță, duminică, pe Twitter, Comisia Europeană.

Austria a blocat procesul de aderare

România a mai încercat aderarea la spațiul Schengen, la finele anului 2022, dar Austria a blocat întreg procesul, după ce a fost utilizat dreptul de veto.

Austria își va menține dreptul de veto în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până când Viena va constata o „scădere susținută” a numărului de solicitanți de azil, a declarat în 28 aprilie ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg, conform Politico.

Amintim că Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a respins în 8 decembrie 2022 aderarea României și Bulgariei la Schengen și a acceptat doar cererea Croației. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă țării noastre în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

După ce au blocat intrarea României în Schengen, atât cancelarul austriac, Karl Nehammer, cât și ministrul de Interne Gerhard Karner au adus ca argument că din cei peste 100.000 de imigranţi sau solicitanţi de azil ajunși în Austria, 75.000 nu fuseseră înregistraţi nicăieri, iar asta ar fi trebuit să se întâmple la trecerea frontierei externe a UE. Ei au susținut că mulți dintre cei neînregistrați ar fi venit prin România sau Bulgaria, date contrazise de către autoritățile din România.

author avatar
Andreea Vlad
441 afisari

8 COMENTARII

  1. procedurile vor dura pina la desfiintatrea ue , si turcii au inceput acum 20 de ani proceduri

  2. Eu aștept procedurile de ieșire a României din UE și din parteneriatul cu partenerul hărăreț. Să ne de-a înapoi tot ce s-a furat iar colaboratorii indigeni la furt să intre la pârnaie.

    • Eu astept sa iasa navetistii de Rabnita de la schimbul 2 si sa castig denghi behaind in pozitia capra ….beheheeeeee ……

  3. Vai de mine! Iar incep procedurile? Si cu austria ce facem? Ori am platit deja pretul (ia, colo cateva milioane din PNRR date OMW, prelungirea exp[loatarii pana la infinit etc) si vor face ciocul mic? Pana la urma merita vanzarea tarii pentru nimic? Ca mUE cu schengenul ei a ajuns un nimic.

  4. Acest colhoz UE controlat si condus de Diavolul drogat si criminal ammerlloc nu are nici un viitor ,niste degenerati o gena di luat a care daca nu luau emigranti erau terminati de multi ani ,poponari ,fatalai ,drogati tranvestiti si transgenders ,copii retardati ,80 la suta barbati ipotenti si femei nefertile au feminization barbatii si masculinization femeile din cauta mincarii cu chimicale ,droguri ,steroizi,medicamente ,educatie ,poluare si stres SLAVA m UE

  5. Veste extraordinará!
    Utilitate,zero!
    Incá romanu’ nu intelege ca santem o colonie,nimic altceva,adica vaca de muls pentru m ue,etc!
    Romanu’ mai sárac,mai sárac!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger