AcasăNewsVeste cumplită pentru românii cu credite! ROBOR la 3 luni a trecut...

Veste cumplită pentru românii cu credite! ROBOR la 3 luni a trecut pragul de 8%/ La ce soluție au apelat deja peste 10.000 de oameni cu credite la Prima casă

Vești proaste pentru românii care au rate - indicele ROBOR a crescut iar (sursa foto: alba24.ro)

Săptămâna începe cu o lovitură grea pentru românii cu credite. ROBOR la 3 luni a mai depășit un prag psihologic, trecând de 8% pe an.

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat luni, 1 august, la 8,01% pe an, de la 7,97% pe an anterior, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Acesta este indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă.

De asemenea, potrivit datelor postate pe site-ul BNR, ROBOR la 6 luni – indicele utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă – a crescut la 8,13% pe an, de la 8,08% pe an, vineri, 29 iulie. Iar ROBOR la 12 luni a ajuns la 8,24% pe an, de la 8,19% pe an, anterior, respectiv vineri, 29 iulie.

Peste 10.000 de români au cerut schimbarea indicelui din ROBOR în IRCC

Peste 10.000 de români cu credite Prima casă/Noua casă afectaţi de creşterea costurilor de împrumut au solicitat începând din mai 2022 modificarea modului de calcul al dobânzilor prin schimbarea indicelui de referinţă din ROBOR în IRCC, potrivit Mediafax.

Informația s-a aflat luni, înainte să se comunice datele oficiale, actualizate, cu privire la valoarea ROBOR la 3 luni. La acel moment se știa că indicele ROBOR la 3 luni s-a apropiat de 8%, faţă de 3% în ianuarie, în timp ce noul indice IRCC (folosit la cre­ditele luate după mai 2019) este 2,65%.

Circa 9.300 din­tre cererile de conversie a creditelor Prima casă/Noua casă de la refe­rinţa ROBOR la IRCC sunt deja apro­bate, iar 800 sunt în lucru, susţine Fondul Naţional de Garantare a Credi­telor pentru IMM-uri, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman
390 afisari

5 COMENTARII

  1. ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII , FALSSII JURNALISTI. AU SUTE DE CONTURI FALSE, SI FAC COMENTARII INJURIOASE LA ADRESA CITITORILOR CE NU SUNT DE ACORD CU EI !

    UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

    ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

    LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

    ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTIEI CANAULUI WC

  2. Nici o grija , Generalul expert in economie se va implica in problema si cu ajutorul Turistului Trantor de la Cotroceni vor reusi sa scoata Romania din greaua situatie . Rusii sunt de vina

    Trebuie vazut de ce s-a scumpit energia si de ce au crescut preturile a spus Presedintele

  3. O sa mai dea romanii voturi ls partidele astea care le creste darile ,peste acest procent?? Atunci isi merita soarta !!

  4. Românul este obiectiv și empatic [😄😄😄😄😄!!!] doar la pompa de carburanți, în rest devine el însuși și își dorește ca viața să-i ofere doar ce „vrea mușchii lui” [sic!] :
    să vândă scump și să cumpere ieftin, fără pic de compasiune față de cel cu care interacționează.
    Așa că…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger